AZ-middenvelder Gudelj krijgt oproep van Servië

20 februari 2014, 09:59

Vlak nadat Nemanja Gudelj bedankte voor de eer om voor het nationale elftal van Bosnië-Herzegovina uit te komen, heeft de middenvelder van AZ een uitnodiging ontvangen van de nationale ploeg van Servië, waar hij ook de nationale jeugdelftallen doorliep.

Gudelj legde de uitnodiging van Bosnië-Herzegovina naast zich neer, omdat hij hoopte op een interlandcarrière in Servische dienst. De middenvelder, waarvan de vader (NAC-coach Nebojsa Gudelj) een geboren Bosniër is, werd geboren in Belgrado, de hoofdstad van Servië. Het nationale elftal van Servië zal op 5 maart oefenen tegen Ierland.

Voor Gudelj betekent zijn keuze opmerkelijk genoeg wel dat hij niet aanwezig zal zijn op het WK. In tegenstelling tot Servië wist Bosnië-Herzegovina zich namelijk wel te kwalificeren voor het toernooi van komende zomer in Brazilië.

Overigens werd Celso Ortiz, ploeggenoot van Gudelj bij AZ, voor het eerst sinds lange tijd uitgenodigd voor het nationale elftal van Paraguay, dat op 5 maart tegen Costa Rica zal spelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen