Ambitieuze coach Mido: "Europese topclub trainen"

20 februari 2014, 17:00

Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, steekt zijn ambities als trainer niet onder stoelen of banken. De voormalige spits staat nog maar een maand onder contract bij de Egyptische topclub Zamalek, maar geeft al aan een stap hogerop te ambiëren. 

Dat zegt de 30-jarige trainer op de website van de FIFA. "Mijn hoofddoel als coach is om een Europese topclub te trainen. De ervaring die ik nu bij Zamalek opdoe zal me veel helpen, omdat ik hier in lastige omstandigheden werk. Als ik het hier goed doe met alle druk die erop zit, zal elke baan gemakkelijker zijn. Dat zal de weg naar de top voor mij plaveien."

Mido, die in Nederland onder contract stond bij Ajax en in zijn loopbaan als speler tal van clubs versleet, heeft veel geleerd van Nederlandse coaches. "Ik wil graag dat mijn teams spelen in de geest van Guus Hiddink en Louis van Gaal. Ik probeer die stijl hier in Egypte in te voeren en mensen kunnen nu al zien dat Zamalek beter is geworden", aldus de jonge coach. De trainersloopbaan van de voormalig spits staat nog in de kinderschoenen, hij is bezig aan zijn eerste klus.

De Egyptenaar wil met zijn land dichterbij bij het Europese niveau komen. "We proberen het gat tussen dat continent kleiner te maken door de manier van voetballen. Dat kost echter tijd. Het voetbal hier heeft een totale set-up nodig. Van de jeugdteams tot de seniorenploegen." De ex-aanvaller beseft dat het lastig werken is bij Zamalek, dat geteisterd wordt door financiële problemen. "Het is moeilijk om het maximale van de spelers te vragen die hun salaris niet ontvangen. De clubleiding en ik proberen dat probleem te herstellen, maar momenteel is het een lastige missie."

Met zijn dertig jaar is Mido een jonge oefenmeester. Hij weet dat dat lastig kan zijn als coach. "Ik moet de ideale balans zien te vinden in het werken met de spelers. Ik probeer een vriend van hen te zijn, maar ben als trainer ook verplicht om soms moeilijke keuzes te maken die goed zijn voor de ploeg. Ik moet dat op een succesvolle manier doen. Mijn relatie met de spelers is gebaseerd op wederzijds respect."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen