Salzburg-spits Soriano: "Mijn mooiste doelpunt ooit"

21 februari 2014, 00:01

Heel Red Bull Salzburg speelde een dijk van een wedstrijd tegen Ajax, maar Jonathan Soriano was de kers op de Oostenrijkse taart. De 28-jarige Spaanse aanvaller, van 2009 tot 2012 actief voor FC Barcelona B, scoorde twee keer. Zijn eerste treffer maakte hij vanaf elf meter, uit een penalty, de tweede vanaf een meter of 45.

Bij zijn tweede doelpunt, de derde van Salzburg in totaal, kwam Soriano rond de middenlijn in balbezit. Hij keek even, legde de bal goed en schoot vervolgens in één keer raak. Doelman Jasper Cillessen van Ajax probeerde nog wel op tijd terug in zijn doel te zijn om de wereldgoal te voorkomen, maar was machteloos.

Op de vraag of dit het fraaiste doelpunt is dat hij ooit gemaakt heeft, antwoordde Soriano instemmend. "Dit is de mooiste die ik me kan herinneren, ja. Maar hopelijk was dit niet mijn laatste mooie doelpunt", zei hij in de catacomben van de Amsterdam ArenA tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. "Voor zo'n goal kan je alleen maar klappen", zei Ajax-middenvelder Daley Blind even later. "Een werelddoelpunt."

Los van zijn twee doelpunten, speelde Soriano een uitstekende wedstrijd. "Ik probeer altijd zo te spelen, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer", lacht hij. "Maar dit is de manier waarop we als team willen spelen. We zetten altijd druk op de tegenstander en willen dan snel naar het doel. Zo spelen we altijd, overal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen