Everton-manager Martinez: "Top vier is haalbaar"

21 februari 2014, 11:13

De Premier League is dit seizoen spannender dan ooit. Onderin zijn de verschillen enorm klein, maar ook de strijd om de bovenste plekken is nog lang niet gestreden. Everton staat momenteel op de zesde positie, maar heeft nog altijd hoop op een klassering bij de eerste vier. 

De ploeg uit Liverpool stond lange tijd op een Champions League-positie, maar gleed langzaam af. Afgelopen weekend verloren The Toffees van directe concurrent Tottenham Hotspur. "De teleurstelling die we hadden op White Hart Lane toen we verloren is iets waar we aan moeten werken, wat we moeten corrigeren", zegt trainer Roberto Martinez in Engelse media. "We zullen die ervaring in ons voordeel moeten gebruiken. We waren beter in die wedstrijd, maar moeten hem dan ook winnen."

"We gaan in deze situatie elke wedstrijd op dezelfde manier behandelen. We willen elk duel winnend afsluiten. Als aan het einde van het seizoen blijkt dat we genoeg punten hebben gehaald voor een plek bij de eerste vier, dan zou dat mooi zijn. Ik denk dat het haalbaar is", zegt de oefenmeester, die weet dat de teams erg dicht bij elkaar staan. "Het is een bijzondere competitie. De marges zijn heel klein. Het puntenverschil met de top vier laat zien dat het ook voor teams die vijfde, zesde en zevende staan nog mogelijk is. Wij gaan in ieder geval alles geven."

Voor Everton staat er zaterdagmiddag direct een cruciaal duel op het menu. De mannen van Martinez gaan het in Londen opnemen tegen koploper Chelsea. "Het is goed dat we ambities hebben, maar het is belangrijk om het stap voor stap te doen. De wedstrijd in het weekend zal ons meer duidelijkheid geven. We spelen tegen een hele goede tegenstander. Het is duidelijk dat Stamford Bridge één van de lastigste plekken is om punten weg te halen", besluit de Spanjaard, die met Everton acht punten achterstand heeft op nummer vier Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen