PEC en Heracles jagen op winst in Overijsselse derby

21 februari 2014, 14:27

In het Overijsselse onderonsje tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo van aanstaande zaterdag (19.45 uur) verschijnen de Zwollenaren het meest gehavend aan de aftrap. De Blauwvingers moeten het naast de spelers die al langer uit de roulatie zijn stellen zonder Giovanni Gravenbeek en Ryan Thomas, terwijl Heracles kan vasthouden aan dezelfde elf namen als tijdens het nipte verlies tegen PSV (2-1).

Het feit dat Darryl Lachman, Kamohelo Mokotjo, Leroy Labylle en Trent Sainsbury nog niet inzetbaar zijn is geen verrassing te noemen, maar de absentie van Thomas en Gravendeek is een tegenvaller voor coach Ron Jans. Gravenbeek kampt met een blessure aan zijn hak, terwijl Thomas hinder ondervindt van een lichte enkelblessure. Tegenover het ontbreken van bovenstaand zestal staat de terugkeer van Maikel van der Werff in de startopstelling. Ook Denis Mahmudov lijkt te mogen starten bij PEC Zwolle.

Jans hoopt dat zijn ploeg zich kan herpakken, na de teleurstellende nederlaag bij SC Cambuur (3-1): "Tegen Ajax (1-1, red.) was het top en tegen Cambuur was het flop. Dat moeten we nu zien om te draaien. De belangrijkste boodschap voor ons is dat we erop moeten vliegen, voor elkaar moeten knokken, zorgen dat we de bal snel veroveren en als we de bal hebben dat we er iets goeds mee doen", aldus Jans tegen RTV Oost.

Bij Heracles zijn Dario Vujicevic (voetblessure) en Matthew Amoah (ziek) nog niet inzetbaar, maar voor de rest kan trainer Jan de Jonge beschikken over een fitte groep. Middenvelder Iliass Bel Hassani heeft vertrouwen in een goed resultaat: "PEC Zwolle is een goede ploeg, die wil voetballen. Dat willen wij ook, maar ik vind dat wij meerdere spelers hebben die individueel het verschil kunnen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen