Cocu blijft kritisch: "Moeten nog zaken verbeteren"

21 februari 2014, 15:04

Het goede gevoel begint langzaam terug te keren bij PSV. De ploeg van coach Phillip Cocu behaalde, zij het met enig fortuin, drie overwinningen op rij en kunnen derhalve weer omhoog kijken in de Eredivisie. Zaterdagavond (20.45) gaat PSV op bezoek bij NEC. Cocu beschouwt de Nijmeegse ploeg als een lastige opponent.

NEC bezet de zestiende plaats in de Eredivisie, waardoor punten broodnodig zijn voor de manschappen van coach Anton Janssen. Bij een verliespartij kan NEC zomaar weer de rode lantaarndrager van de Eredivisie zijn. Cocu verwacht dan ook een gretig NEC. De Eindhovense oefenmeester is van mening dat de Nijmegaren hun draai steeds beter vinden: "Sinds de komst van Anton Janssen en een aantal nieuwe spelers speelt NEC bovendien goed voetbal. Het is een elftal dat veel in beweging is, druk kan zetten én compact kan spelen", geeft Cocu aan op de officiële website van PSV.

"Om een goed resultaat te halen, zullen we minstens net zo veel strijd aan de dag moeten leggen als NEC", vervolgde Cocu, die kritisch blijft, ondanks de drie zeges op rij: "Er is er nog een aantal zaken dat we moeten verbeteren om ons eigen spel te kunnen spelen. Als we negentig minuten willen domineren, moeten de onnodige fouten, verkeerde keuzes en onnauwkeurigheden uit ons spel verdwijnen. Daardoor raken we het initiatief namelijk nog te vaak kwijt", vindt de coach van PSV.

Cocu begroette Tim Matavz deze week weer op de training, aangezien zijn transfer naar Rubin Kazan op dubieuze wijze afketste. Of de Sloveense spits meegaat naar Nijmegen liet Cocu niet doorschemeren. "Ik ga ervan uit dat hij het seizoen afmaakt bij PSV. Hij heeft de knop omgezet en maakt een goede indruk op de training. Ik ben ervan overtuigd dat Tim in staat is om alles opzij te zetten voor PSV", stelt Cocu hoopvol.

De wedstrijd gaat in ieder geval wel voorbij aan Georginio Wijnaldum. Cocu legt uit waarom: "Hij is bijna de hele week ziek geweest en heeft daardoor niet meegetraind. Het gaat wel de goede kant op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen