Lampard redt Chelsea met vrije trap in extremis

22 februari 2014, 16:02   Bijgewerkt: 22 februari 2014, 16:39

Chelsea heeft zaterdag op de valreep de zege gepakt in de Premier League-wedstrijd tegen Everton. Door een doelpunt in de derde minuut van de blessuretijd van routinier Frank Lampard hielden de Blues de belangrijke drie punten in Londen. Daardoor blijft Chelsea in elk geval nog een week langer de trotse lijstaanvoerder in Engeland.

De ploeg van trainer José Mourinho leek lange tijd op weg naar puntverlies in het duel met de nummer zes van de ranglijst. Chelsea had zeker in de tweede helft de overhand, maar kwam maar niet tot scoren. In blessuretijd mocht de ploeg nog één keer aanleggen voor een vrije trap. Lampard ging achter de bal staan en zag collega John Terry het duel aangaan Everton-doelman Tim Howard. De Amerikaanse sluitpost kon niet alert reageren en zag de bal via zijn arm in het doel verdwijnen.

De overwinning kwam Chelsea wel toe. De Londenaren begonnen slap aan de wedstrijd en kwamen in het eerste bedrijf niet verder dan enkele speldenprikjes. Mourinho besloot daarom in de rust in te grijpen. De Portugees bracht Fernando Torres en Ramires voor Oscar en Willian en zag zijn ploeg de wedstrijd langzaamaan naar zich toe trekken. Howard was echter niet van plan zich zomaar te laten passeren. De ervaren keeper van de Toffees redde knap op pogingen van Frank Lampard, Eden Hazard en Branislav Ivanovic, maar moest in de slotseconden alsnog capituleren.

Chelsea verstevigt door de zege de koppositie in de Premier League. Later op de dag kan Arsenal nog wel dichterbij komen. De Gunners volgen op vier punten en nemen het in eigen huis op tegen Sunderland. Everton blijft ondanks het verlies de nummer zes van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen