Real Madrid heeft geen moeite met Elche

22 februari 2014, 18:01   Bijgewerkt: 22 februari 2014, 18:09

Real Madrid heeft voor de tweede week op rij met 3-0 gewonnen in La Liga. Waar de Koninklijke vorige week zegevierde bij streekgenoot Getafe, was het zaterdag in het eigen Estadio Santiago Bernabéu te sterk voor middenmoter Elche CF.

In de eerste seizoenshelft kende Real Madrid grote moeite met Elche. De promovendus werd pas in de vijfde minuut van de extra tijd opzij gezet en de manier waarop dat ging was allerminst om over naar huis te schrijven. Een onterechte strafschop bleek destijds beslissend (1-2).

Ook deze keer sprankelde het spel van Real Madrid niet, verdiend was de zege echter wel. Toch zat er een dubieus luchtje aan de openingstreffer. Die viel namelijk uit een hoekschop die nooit gegeven had mogen worden vanwege buitenspel. Illarramendi was degene die profiteerde. De 23-jarige Spanjaard pikte de afgeslagen corner op, schoot van buiten de 'zestien' raak en tekende daarmee voor zijn eerste competitiedoelpunt ooit voor Real Madrid. De inzet werd door Manu del Moral van richting veranderd, waardoor keeper Manu Herrera kansloos was.

Kansloos was de sluitpost zeker ook bij de 2-0 van Gareth Bale. De Welshman besliste de wedstrijd achttien minuten voor tijd met een heerlijke pegel van dertig meter, die via de onderkant van de lat in het doel verdween. Invaller Isco legde in de 81ste minuut de eindscore vast op 3-0, door raak te schieten in de korte hoek.

Real Madrid zet met de overwinning FC Barcelona en Atletico Madrid onder druk. De equipe van Carlo Ancelotti heeft nu 63 punten, drie meer dan de twee titelrivalen. Barça gaat later op de avond nog wel op visite bij Real Sociedad, Atletico speelt zondag de uitwedstrijd tegen Osasuna.