Penalty Van Persie helpt Manchester United op weg

22 februari 2014, 20:22

Na een reeks van drie wedstrijden waarin slechts twee punten werden gepakt, heeft Manchester United zaterdag weer eens een driepunter gescoord in de Engelse Premier League. Crystal Palace werd met 0-2 verslagen. Het verschil werd pas na rust gemaakt.

Voor de doelwissel speelde Crystal Palace compact, waardoor kansen creëren een moeilijke opgave was voor Manchester United. De landskampioen kwam niet verder dan mogelijkheden voor Nemanja Vidic (over uit een hoekschop) en Marouane Fellaini (naast na een combinatie met Robin van Persie en Juan Mata).

Ook in de tweede helft ging het aanvankelijk moeizaam bij Manchester United, maar een strafschop in de zestigste minuut bood uitkomst. Marouane Chamakh vloerde Patrice Evra op de rand van de 'zestien' en dus ging de bal op de stip. Van Persie benutte het buitenkansje.

Acht minuten later tekende Wayne Rooney voor de beslissing. De Engelse spits, die vrijdag zijn handtekening zette onder een contract met een weeksalaris van naar verluidt 365.000 euro, werd vanaf de linkerflank bediend door Evra en trof doel met een harde uithaal (0-2). Van Persie had kort daarna de 0-3 op de schoen, maar de Oranje-international raakte de lat.

Manchester United nestelt zich door de overwinning op de zesde plaats naast Everton, dat eerder op de dag met 1-0 verloor bij Chelsea. Beide ploegen hebben 45 punten, maar Everton speelde een wedstrijd minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen