PEC en Heracles verdelen de punten in Zwolle

22 februari 2014, 22:01   Bijgewerkt: 22 februari 2014, 22:22

De Overijsselse derby tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo is zaterdagavond geëindigd in een gelijkspel: 1-1. De Heraclieden leken lange tijd op weg naar een overwinning maar invaller Furdjel Narsingh bezorgde de thuisploeg in blessuretijd een verdiend punt. Voor de bezoekers was Jeroen Veldmate trefzeker.

De wedstrijd in Zwolle was er een met twee gezichten. Heracles was in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong. Uit een fijne hoekschop van Simon Cziommer kopte Veldmate de bal feilloos tegen de touwen. Na de thee dicteerde PEC de wedstrijd en was het Narsingh die met een mooi wippertje de gelijkmaker wist te maken.

Bij de Zwollenaren lukte weinig en trainer Ron Jans greep voor rust al in door Fred Benson in te brengen voor Denis Mahmudov. Dit leverde echter niet het gewenste effect op: Benson reageerde te laat bij een hoekschop van Heracles en daardoor kon Veldmate scoren.