Lurling na wissel: "Dit heb ik te accepteren"

23 februari 2014, 08:15

Het was zaterdag een bijzondere avond voor Anthony Lurling. De geroutineerde aanvaller nam het met SC Heerenveen op tegen NAC Breda, de club waar hij nog maar enkele weken geleden vertrok vanwege een botsing met coach Nebojsa Gudelj. Lurling wist zich met Heerenveen niet te revancheren tegen zijn oude werkgever. Het bleef 0-0 in het Abe Lenstra Stadion.

Lurling begon in de basis bij Heerenveen, maar werd in de vijftigste minuut naar de kant gehaald door trainer Marco van Basten. Waarom weet de Bosschenaar niet, al maakt hij geen probleem van de wissel. "Ik ben hier pas drie weken. Dit heb ik te accepteren", zegt hij op de officiële website van SC Heerenveen. "Ik vind het wel jammer. Ik speelde niet goed, maar had weinig balverlies en was voor mijn gevoel ook niet zo slecht dat ik gewisseld moest worden."

Lurling leek even de schlemiel van de avond te worden. Bij een vrije trap van NAC Breda raakte hij de bal met de hand, maar scheidsrechter Eric Braamhaar vond het geen strafschop waard. "Terecht. De hand ging niet naar de bal. Ik wilde mijn gezicht beschermen", stelt Lurling. Lachend: "Er zijn scheidsrechters die hem geven, maar ik vond het een goede beslissing van de scheids."

De 0-0 was voor Lurling eenvoudig te verklaren. "NAC wilde niet en wij speelden in een te laag tempo om hen kapot te spelen. Bovendien waren we op de beslissende momenten niet scherp genoeg. Het was ook lastig. We speelden met een compleet ander middenveld en Kruiswijk deed voor het eerst sinds tijden weer mee. In zo'n wedstrijd moet je op 1-0 komen, want dan moet NAC wat. Dat lukte niet en dan is 0-0 een logische eindstand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen