Seedorf klopt oude bekende, Lazio houdt gelijke tred

Ger
23 februari 2014, 17:39   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 22:39

Clarence Seedorf heeft met AC Milan in de Serie A de volle winst overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sampdoria, een van zijn oude clubs. Door de 0-2 zege mag de equipe uit Milaan blijven hopen op een Europees ticket.

Adel Taarabt zette Milan, dat speelde zonder Nigel de Jong, al in de twaalfde minuut op voorsprong. Na bijna een uur zorgde Adil Rami voor de tweede treffer. Sampdoria raakte in de 72ste minuut Maxi López kwijt. De Argentijn werd van het veld gestuurd wegens aanmerkingen op de arbitrage. Daarna maakte Urby Emanuelson als invaller zijn opwachting bij Milan. Op de ranglijst bezetten de Rossoneri de negende plaats, Sampdoria is de nummer dertien.

Lazio kwam later op de avond weer op gelijke hoogte met AC Milan. De Romeinen gaven thuis tegen hekkensluiter US Sassuolo Calcio twee keer een voorsprong uit handen, maar drie keer bleek scheepsrecht: 3-2.

Lang viel er niets te genieten in het Stadio Olimpico in Rome, op een prachtige knal van Stefan Radu na. De Roemeense linksback zette Lazio met zijn uithaal van bijna dertig meter in de 36ste minuut op 1-0. Omdat beide ploegen daarna niet konden imponeren leek dat ook de eindstand te worden. Maar tussen de 72ste en 82ste minuut werd er opeens vier keer gescoord.

Sergio Floccari, deze winter overgenomen van Lazio, tekende voor de 1-1. Die bleef niet lang staan, want Miroslav Klose maakte een minuut later de 2-1 voor Lazio. Invaller Antonio Floro Flores herstelde in de 79ste minuut met een prachtige vrije trap het evenwicht (2-2). Uiteindelijk kroonde Antonio Candreva zich tot matchwinner. Zijn kopbal in de 83ste minuut bezorgde Lazio de volle buit.

Internazionale wist voor eigen publiek niet te winnen van Cagliari: 1-1. Mauricio Pinilla hielp de bezoekers vlak voor rust met een benutte penalty zelfs aan de openingstreffer. In de tweede helft maakte de Portugees Rolando gelijk.