Pellè komt weg met voorwaardelijke schorsing

Ger
25 februari 2014, 17:26   Bijgewerkt: 25 februari 2014, 17:34

Graziano Pellè hoeft niet op de tribune plaats te nemen naar aanleiding voor zijn gedrag na het uitduel met FC Twente (2-2). De spits van Feyenoord heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel gekregen van één wedstrijd voorwaardelijke schorsing en een boete van vijfduizend euro.

Pellè ging afgelopen zondag in de Grolsch Veste door het lint na het laatste fluitsignaal. De Italiaan baalde stevig van de late gelijkmaker van FC Twente en trapte vervolgens tegen een dug-out. Ook in de spelerstunnel schopte hij nog wild om zich heen. Indien Pellè akkoord gaat met het voorstel, heeft dat geen consequenties voor zijn inzetbaarheid in het thuisduel met Ajax van zondag.

"De aanklager vindt dat spelers en begeleiding binnen het betaald voetbal de verantwoordelijkheid hebben om zich voor, tijdens en na de wedstrijd sportief te gedragen en dat sportief gedrag, ook bij teleurstelling, past bij de voorbeeldfunctie van het betaald voetbal", laat de KNVB in een reactie weten. Pellè en Feyenoord hebben tot woensdag 12.00 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen