Real Madrid maakt er zes op bezoek bij Schalke 04

26 februari 2014, 22:42   Bijgewerkt: 26 februari 2014, 22:58

Real Madrid is na één wedstrijd al zeker van een plek in de kwartfinale van de Champions League. Op bezoek bij Schalke 04 legde de koploper van de Spaanse Primera Division een niet te slopen fundament voor de return. Het won in Gelsenkirchen eenvoudig met 1-6.

Voor Klaas-Jan Huntelaar liep het weerzien met zijn oude club zo uit op een deceptie. De spits stond in het verleden één seizoen onder contract bij Real Madrid en met acht doelpunten in twintig duels presteerde hij helemaal niet slecht, maar toch moest hij na één jaar weer vertrekken. Met Schalke kreeg hij nu de kans op sportieve revanche. "Ik denk dat Real duidelijk favoriet is, maar wij spelen eerst thuis en gaan er voor vechten. Ons wapen is aanvallen. we kunnen altijd scoren", liet de Nederlander in aanloop naar het duel weten.

Het wapen van Schalke, aanvallen, kon echter eenvoudig onklaar worden gemaakt door Real Madrid. Eén keer was de thuisploeg heel dicht bij een doelpunt, maar Iker Casillas voorkwam met een prachtige reflex een treffer van Julian Draxler. Op dat moment was het al 0-1, Karim Benzema had de score binnen een kwartier geopend. En vlak na de gemiste kans van Draxler werd het zelfs al 0-2, door een treffer van Gareth Bale. Dit was ook de ruststand, na de pauze tilden Cristiano Ronaldo en opnieuw Benzema de marge naar vier. Voor Ronaldo was dit een bijzonder doelpunt, want het was zijn tiende van dit Champions League-seizoen. Hij is daarmee de eerste speler ooit geworden die in drie verschillende CL-seizoenen minimaal tien keer wist te scoren.

Het leed was daarmee nog niet geleden voor Schalke 04. De thuisploeg onderging een vernedering en zag de score in de slotfase oplopen tot 0-6, door doelpunten van opnieuw Bale en Cristiano Ronaldo. In de slotminuut deed Huntelaar nog wel iets terug namens Schalke, maar dat was slechts een pleister op de wond. Fraai was de treffer van de Nederlander overigens wel, hij volleerde de bal vanaf 'randje zestien' in de bovenhoek.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen