Van Basten: "Hard werken, dan komt ommekeer vanzelf"

27 februari 2014, 15:21

SC Heerenveen presteert de afgelopen tijd tamelijk wisselvallig in de Eredivisie. Nadat de Noorderlijke derby tegen FC Groningen in Fries voordeel (1-3) werd beslist, verloor de equipe van coach Marco van Basten ruim van Ajax (3-0), terwijl de Friezen in het eigen Abe Lenstra stadion niet verder kwamen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen NAC Breda. "Het is niet onze sterkste periode", zegt Van Basten, die vrijdagavond (20.00 uur) op bezoek gaat bij Heracles Almelo.

Hoewel Heerenveen de laatste tijd moeite heeft om het spel naar haar hand te zetten, denkt Van Basten dat zijn manschappen snel weer in vorm zullen raken: "We blijven hard werken en gewoon ons ding doen, dan komt de ommekeer vanzelf", aldus Van Basten, die constateert dat de prestaties van Heerenveen gepaard gaan met de scoringsdrift van spits Alfred Finnbogason. De IJslander wist in de afgelopen vier duels alleen vanaf de strafschopstip te scoren. "Die fases maak je mee als spits", stelt Van Basten op de officiële clubsite.

De Friezen staan nog altijd zesde op de ranglijst, waardoor ze zich absoluut geen zorgen hoeven te maken, beaamt Van Basten: "Zolang we niet dertiende, of veertiende staan, is er niets aan de hand. Onze doelstelling blijft onveranderd, we willen meer punten halen dan afgelopen seizoen en bij de eerste acht eindigen", aldus de keuzeheer, die waakzaam is voor Heracles: "We moeten hard werken en scherp zijn, anders is Heracles in staat ons in de problemen te brengen."

Van Basten kan in Almelo niet beschikken over Luciano Slagveer en Bilal Basacikoglu. Dit hoeft de ploeg geen parten te spelen, geeft de coach aan: "Aanvallend hebben we voldoende alternatieven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen