Porto-coach Fonseca gered in spektakelstuk

27 februari 2014, 21:16   Bijgewerkt: 27 februari 2014, 23:59

Coach Paulo Fonseca zit weer wat steviger in het zadel bij FC Porto. De Portugese oefenmeester, die onder grote druk staat bij de Draken, leidde zijn team donderdag naar de achtste finales van de Europa League. Makkelijk ging dat niet. Tegen Eintracht Frankfurt werd het over twee duels 5-5; Porto bekert op basis van het aantal meer gemaakte uitgoals verder.

FC Porto ging in de afgelopen drie jaar telkens met de landstitel aan de haal, maar de vier op een rij lijkt uit te blijven. Met nog tien duels te spelen staat de titelhouder derde in de Liga ZON Sagres, op zeven punten achterstand van koploper Benfica. Omdat ook in de Champions League niet werd overwinterd - in een poule met Atletico Madrid, Zenit St. Petersburg en Austria Wien werd Porto derde - wankelt de positie van Fonseca.

Na vanavond had het doek voor de tacticus wel eens kunnen vallen. De heenwedstrijd tegen Frankfurt eindigde vorige week, ondanks een 2-0 voorsprong van Porto, in 2-2. In Duitsland kwam Frankfurt via Stefan Aigner en Alexander Meier met 2-0 voor, maar dit maal tonden de Portugezen veerkracht. Eliaquim Mangala herstelde met twee goals de balans, Meier bracht Frankfurt in de 76ste minuut echter opnieuw aan de leiding. Uiteindelijk kon Porto zich nog één keer herpakken en sleepte het vlak voor tijd dankzij Nabil Ghilas de vereiste 3-3 uit het vuur. Porto speelt in de achtste finales tegen Napoli, dat Swansea City elimineerde.

FC Basel is de volgende opponent van Ajax-kwelgeest Red Bull Salzburg. De Zwitsers speelden vorige week in Israël met 0-0 gelijk bij Maccabi Tel Aviv en maakten het vanavond in eigen huis af: 3-0. Valentin Stocker en Marco Streller (2) scoorden. Viktoria Plzen zegevierde verrassend met 1-2 bij Shaktar Donetsk. Dat was voldoende, omdat beide teams in Tsjechië op 1-1 waren blijven steken. Daniel Kolar en Milan Petrzela zette Plzen voor rust op een 0-2 voorsprong, de aansluitingstreffer van Luiz Adriano in de 88ste minuut kwam te laat voor Shaktar om nog een ommekeer te forceren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen