Heerenveen zegeviert ondanks bedroevende eerste helft

28 februari 2014, 22:08

SC Heerenveen heeft vrijdagavond een 1-2 zege geboekt op Heracles. Na een onthutsend zwakke eerste helft van de Friezen wees niets op een overwinning. De ploeg mocht blij zijn dat het kon rusten met een gelijkspel, na een kopbal van Marten de Roon. Wie anders dan Alfred Finnbogason tikte de winnende treffer binnen.

In de eerste helft was er allesbehalve sprake van een dynamische wedstrijd. Heerenveen speelde onthutsend zwak en kwam niet onder de druk van Heracles uit. De ploeg uit Almelo zette zijn tegenstander vast op eigen helft en won bijna al haar duels. Het goede spel werd beloond door Oussama Tannane. Vanuit een vrije trap krulde hij de bal prachtig in de bovenhoek.

Ondanks de positionele overmacht van Heracles, kon Heerenveen met een goed gevoel gaan rusten. De {image[293909][right-half][]}prachttreffer van Tannane werd al snel teniet gedaan door een vrije trap van Hakim Ziyech. Hij plaatste de bal op het hoofd van De Roon, die gretig inkopte. Doelman Pasveer bleef bewegingsloos in zijn doel staan en ging niet vrijuit bij de treffer. De eerste de beste kans van Heerenveen bleek zodoende genoeg voor een 1-1 ruststand.

De mannen van Van Basten kwamen als herboren uit de kleedkamer en zorgden voor een ander spelbeeld. Finnbogason zette zijn ploeg op voorsprong na een heerlijke aanval. Na onder meer een prachtige dribbel van Rajiv van La Parra en een kundige crosspass van De Roon, kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van de IJslander.

Heracles kon de vorm van de eerste helt niet hervinden en moest toezien hoe Heerenveen op een overwinning afstevende. Mark Uth kreeg in de laatste seconden een uitgelezen kans, maar volleerde de bal naast. Zo bleef het in Almelo bij 1-2, na een wedstrijd met twee verschillende helften.