Werder wint Nordderby; Dortmund klopt Verbeek

1 maart 2014, 17:36   Bijgewerkt: 1 maart 2014, 18:36

Werder Bremen heeft Hamburger SV een pijnlijke nederlaag toegebracht. In de Nordderby was de ploeg van invaller Eljero Elia met 1-0 te sterk voor Die Rothosen. Zlatko Junuzovic maakte al in de 19e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Trainer Mirko Slomka van HSV, die twee weken geleden het roer overnam van Bert van Marwijk en in zijn eerste wedstrijd verrassend Borussia Dortmund met 3-0 versloeg, startte in Bremen zonder Nederlanders in zijn basiselftal. De van een blessure teruggekeerde aanvoerder Rafael van der Vaart kwam pas in de tweede helft in het veld, terwijl Ola John en Ouasim Bouy niet bij de selectie zaten.

Zij zagen hun ploeg vanaf de tribune slechte zaken doen in de strijd tegen degradatie. Door het verlies blijft HSV steken op de zestiende plek in de Bundesliga. Werder kon de drie punten ook goed gebruiken en klimt naar de elfde plek.

Ook Gertjan Verbeek ging zaterdag onderuit. Zijn 1.FC Nürnberg was niet opgewassen tegen Borussia Dortmund. Die Borussen revancheerden zich met een 3-0 overwinning voor de oorwassing tegen HSV een week geleden.

De ploeg van trainer Jürgen Klopp was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar slaagde er pas in de tweede helft in het overwicht in doelpunten om te zetten. Mats Hummels, Robert Lewandowski en Henrikh Mkhitaryan waren de doelpuntenmakers in het Signal Iduna Park.

Dortmund neemt door de zege bovendien de tweede plek over van Bayer Leverkusen, dat in eigen huis verrassend onderuit ging tegen FSV Mainz 05. Eric Maxim Choupo-Moting zorgde met een treffer vlak voor rust voor de minimale overwinning van Die 05er.

Het FC Augsburg van Paul Verhaegh kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Hannover 96. 1-1 was ook de eindstand bij Eintracht Braunschweig-Borussia Mönchengladbach.