Koploper Chelsea slaat gat met verliezend Arsenal

1 maart 2014, 17:57   Bijgewerkt: 1 maart 2014, 19:34

Chelsea heeft zijn koppositie in de Engelse Premier League verstevigd. De Londenaren zegevierden zaterdag met 1-3 bij stadgenoot Fulham, dankzij een hattrick van Andre Schürrle, terwijl naaste belager Arsenal met 1-0 onderuit ging in de lastige uitwedstrijd bij Stoke City.

Fulham is bezig aan een dusdanig slecht seizoen, dat coaches Martin Jol en René Meulensteen al het veld moesten ruimen. Met Felix Magath op de bank staan de Londenaren nog altijd onderaan op de ranglijst, maar Chelsea-trainer José Mourinho ziet hen liever niet degraderen. En daar had de oefenmeester zelfs een verliesbeurt van zijn eigen team voor over. "Ik zou een nederlaag accepteren", vertelde de Portugese tacticus bij SkySports, in de aanloop naar de ontmoeting van vanmiddag.

Het was ongetwijfeld bedoeld met een kwinkslag, maar de Chelsea-spelers leken het serieus te hebben opgevat. Voor rust konden ze nauwelijks overtuigen, waardoor Fulham op het eigen Craven Cottage eenvoudig op de been bleef. In het tweede bedrijf sloeg Chelsea alsnog toe.

Schürrle eiste daarbij de hoofdrol voor zich op. De Duitser brak in de 51ste minuut de ban. Op aangeven van Eden Hazard kruiste hij voorlangs bij Daniel Burn, waarna hij Maarten Stekelenburg passeerde in de korte hoek. Een klein kwartier later was het tandem Hazard- Schürrle ook verantwoordelijk voor de 0-2. Dit maal bediende Hazard, na John Heitinga te hebben uitgekapt, Schürrle met een steekpass en zag hij zijn ploeggenoot raak schieten. In de 68ste minuut voltooide de Duitser zijn hattrick, dit maal na voorbereidend werk van Fernando Torres. Heitinga redde in de 73ste minuut, uit een corner, de eer voor Fulham (1-3).

Arsenal slaagde er niet in in het spoor van koploper Chelsea te blijven. De equipe van manager Arsene Wenger verloor met 1-0 bij Stoke City. Een rake strafschop van Jonathan Walters, toegekend na een handsbal van Laurent Koscielny, een kwartier voor tijd besliste het matige duel. Bij Stoke City had Erik Pieters een basisplaats, Oussama Assaidi keek toe vanwege een blessure.

Chelsea gaat met 63 punten aan kop in de Premier League. De voorsprong op Arsenal bedraagt nu vier punten. In verliespunten staat nummer drie Manchester City gelijk met Chelsea, maar de voormalig landskampioen speelde twee wedstrijden minder dan de klassementsleider.

Everton en Newcastle United deden in de strijd om Europees voetbal goede zaken met overwinningen op respectievelijk West Ham United (1-0) en Hull City (1-4). Invaller Romelu Lukaku maakte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt voor Everton. Bij Newcastle eiste Vurnon Anita het slotakkoord voor zich op met de 1-4. De oud-Ajacied was, naast Tim Krul en Luuk de Jong, één van de drie Nederlanders in de basis bij Newcastle.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen