Kopstoot manager Pardew doet veel stof opwaaien

2 maart 2014, 10:32   Bijgewerkt: 2 maart 2014, 10:48

Het deed zaterdag mening wenkbrauw fronsen. Alan Pardew, manager van Newcastle United, liet zich tijdens het Premier League-duel met Hull City (1-4 winst) gaan en deelde een kopstoot uit aan Hull-speler David Meyler. De manager heeft meteen na de wedstrijd zijn excuses aangeboden, maar blijft een veelbesproken persoon.

Het incident gebeurde aan de zijlijn van het veld in het KC Stadium in Hull. Pardew werd na zijn kopstoot meteen naar de tribunes verwezen, waar hij zag dat zijn ploeg een ruime 1-4 zege zou boeken. De overwinning wordt echter overschaduwd door het voorval. Steve Bruce, manager van Hull, accepteerde de excuses van Pardew, maar is zich ervan bewust dat de situatie kon escaleren. Bruce is daarom blij dat Meyler niet verkeerd reageerde op de kopstoot.

"We aanvaarden de excuses van Alan. Hij heeft zich dapper getoond, al verwacht je ook wel excuses bij een dergelijk incident. In het heetst van de strijd gebeuren er dingen. Ik kan alleen maar complimenteus zijn over David, omdat hij goed reageerde. Hij had op de grond kunnen gaan rollen, maar dit deed hij niet. Ik weet zeker dat Alan spijt heeft. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. "

Alan Shearer, oud-aanvaller en clubicoon van Newcastle, reageerde vol onbegrip op de gebeurtenis: "Wat kan hij tegen zijn spelers zeggen, na zulk wangedrag? Ik heb dit nog nooit gezien. Zelfs als hij geen ontslag wil nemen, zou het me niets verbazen als de club tegen hem zegt: 'Doe jezelf een plezier een plezier en lever je contract in, anders zien wij ons genoodzaakt je te ontslaan'".

The Magpies hebben in een officieel statement laten weten dat hun manager een boete van ongeveer 120.000 euro opgelegd krijgt. "Zijn gedrag is onacceptabel. Het is het meest teleurstellend dat de focus nu niet ligt op de fantastische teamprestatie, maar op de acties van de manager."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen