Campbell beticht voetbalbond FA van racisme

2 maart 2014, 11:35

Sol Campbell beticht de Engelse voetbalbond FA van racisme. Dit doet de voormalig verdediger van Tottenham Hotspur, Arsenal en de Engelse nationale ploeg in een biografie, die binnenkort zal verschijnen. Campbell is van mening dat hij, als hij blank was, meer dan tien jaar de aanvoerder van Engeland zou zijn geweest, zo wordt duidelijk in de door de Sunday Times gepubliceerde stukken.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik voor meer dan tien jaar de aanvoerder van het nationale elftal van Engeland zou zijn geweest, als ik niet zwart zou zijn. Simpel zat", zegt de 39-jarige Campbell, die 73 interlands achter zijn naam heeft staan, waarvan drie met de aanvoerdersband om de arm. "Ik denk dat de FA wenste dat ik blank was. Ik had de geloofwaardigheid en het vermogen om captain te zijn", vervolgt Campbell.

"Ik denk niet dat het verandert, aangezien ze dit niet willen en de meerderheid van de fans dit ook niet wil. Ja, bij de onder 18-teams of bij de beloftenploeg misschien, maar niet bij het eerste team. Daar is een zwarte aanvoerder taboe", zegt de teleurgestelde oud-international.

De FA heeft de beweringen van Campbell aangehoord, maar wilde niet reageren op de uitlatingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen