Voormalig Ajacied Kanu (37) onderging hartoperatie

3 maart 2014, 16:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nwankwo Kanu heeft afgelopen weekend een hartoperatie ondergaan. De 37-jarige voormalig Ajacied werd in het Amerikaanse Cleveland geholpen, zo stelt een woordvoerder van de Kanu Heart Foundation, de stichting die Kanu zelf heeft opgericht, volgens Belga.

Onyebuchi Abia, coördinator van de Kanu Heart Foundation, bevestigt aan Nigeriaanse media dat het ging om een 'corrigerende ingreep aan het hart'. Over de aard van de operatie werd verder weinig naar buiten gebracht. "Hij onderging een jaarlijkse medische controle. Daaruit bleek dat een corrigerende operatie voor een hartprobleem nodig was."

Kanu, die tussen 1993 en 1996 furore maakte in het shirt van Ajax, werd twintig jaar geleden al onderworpen aan een openhartoperatie, aangezien medische tests rondom zijn overstap van Ajax naar Internazionale een ernstige hartstoornis aan het licht brachten. Kanu maakte in totaal 110 doelpunten in 441 officiële wedstrijden voor de clubs waar hij onder contract stond. In 2010 zette de Nigeriaan een punt achter zijn carrière.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen