Feyenoord en Pellè accepteren voorstel van vier duels

5 maart 2014, 10:15

De aanklager betaald voetbal deed Graziano Pellè afgelopen dinsdag een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing, vanwege de elleboogstoot die de Feyenoord-spits aan Ajacied Joël Veltman uitdeelde en een toegevoegde voorwaardelijke schorsing. Feyenoord heeft de straf geaccepteerd, meldt de KNVB woensdag.

"De club heeft Graziano geadviseerd om de straf te accepteren", stelde Van Geel maandagochtend al tegen AD Sportwereld. "Toen duidelijk werd dat er een schikkingsvoorstel zou komen, waren we ongeveer uitgegaan van deze strafmaat. Ook omdat hij nog een voorwaardelijke straf achter zijn naam had staan na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Heracles."

Pellè werd door Feyenoord zelf voor twee wedstrijden geschorst, maar de aanklager deed hier dus nog een schepje bovenop. Zijn charge op Veltman en de toegevoegde voorwaardelijke schorsing naar aanleiding van een kopstoot op 27 oktober in het duel met Heracles Almelo zorgen ervoor dat de spits een schorsing van vier duels opgelegd kreeg. De Italiaan moet de competitiewedstrijden tegen FC Groningen (uit), sc Heerenveen (thuis), Go Ahead Eagles (thuis) en Heracles (uit) moet aan zich voorbij laten gaan.

Feyenoord kan op 6 april weer beschikken over Pellè, als de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen