Roda-zorgen stapelen zich op voor cruciaal duel

5 maart 2014, 11:35

Roda JC Kerkrade is momenteel de drager van de rode lantaarn in de Eredivisie. Met nog acht wedstrijden te gaan worden de zorgen in Limburg steeds groter. De ploeg uit Kerkrade wist de afgelopen jaren een paar keer ternauwernood degradatie af te wenden, maar of dat dit seizoen lukt, is nog maar de vraag.

De misère bij Roda JC gaat clubicoon Eric van de Luer zeer aan het hart, zegt hij tegen de NOS: "Ik maak me echt zorgen. Er is al meer dan een jaar onrust op de kantoren. Je merkt dat mensen bang zijn om het gesprek aan te gaan omdat hun baan dan gevaar loopt. Dat is een slechte ontwikkeling, zo zijn we bij Roda nooit met elkaar om gegaan", aldus Van de Luer, die in de periode tussen 1988 en 2002 tot meer dan vierhonderd optredens kwam voor de Limburgse club.

"Roda JC is één van de elftallen die het langst in de eredivisie speelt", vervolgt de voormalig middenvelder van de club uit Kerkrade. "Daar komt misschien wel een einde aan en dan zie ik ons niet snel terugkomen. Ik heb daar gewoon een slecht gevoel bij", geeft Van de Luer toe. Hij hoopt dat Roda JC zich zaterdag kan herpakken, in de cruciale wedstrijd tegen NEC, dat voorlaatste staat: "Die wedstrijd is zó cruciaal, dan ben je alleen gebaat bij rust in je organisatie". Wint Roda JC van NEC, dan komt het op gelijke hoogte met de ploeg uit Nijmegen. Verliest de door blessures geplaagde ploeg van coach Jon Dahl Tomasson, dan wordt het écht een hels karwei om degradatie te voorkomen.

Roda JC in de Jupiler League, het zou voor Limburg een nachtmerrie zijn. Het zou in dat geval zomaar kunnen zijn dat er geen Limburgse club meer aanwezig is op het hoogste niveau. "Ik wil er niet over nadenken", zegt Van de Luer. "Dan heb je een gigantisch probleem. De regio is al niet sterk als je naar de Limburgse clubs kijkt. Ik hoorde dat al 30 grote en kleine sponsors van Roda zich tegen dit beleid hebben uitgesproken. Ik zie het somber in en dat heb ik zelden gehad."

Directeur Marcel van den Bunder moet het flink ontgelden bij de buitenwacht. De geruchten doen de ronde dat Nol Hendriks wederom geld in de club wil investeren, maar de suikeroom zou als voorwaarde stellen dat Van den Bunder afscheid neemt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen