Italië-coach Prandelli had Spanje liever vermeden

5 maart 2014, 11:56

Italië oefent vanavond (woensdag) tegen regerend wereldkampioen Spanje. Als het aan Italië-bondscoach Cesare Prandelli had gelegen, dan had La Squadra Azzurra niet geoefend tegen de Spanjaarden, die volgens Prandelli de beste speler van de wereld in de gelederen heeft.

"Als ik eerlijk ben, dan had ik deze wedstrijd liever vermeden", zegt Prandelli tegen het Spaanse Marca. "Het is, drie maanden voor het WK, een wedstrijd tegen een tegenstander met een zeer hoog niveau. We kunnen het erg moeilijk krijgen, maar benaderen de wedstrijd met veel enthousiasme", zegt de bondscoach van de Italianen.

Volgens Prandelli behoort Spanje tot de beste teams van de wereld. Maar in de optiek van de bondscoach zijn er meer landen die in aanmerking komen voor deze status. "Spanje, Brazilië, Duitsland en Argentinië zijn de beste teams van de wereld", vindt Prandelli, die zijn eigen land een niveautje lager inschat: "Hierna komen Uruguay, Colombia, België, Engeland en Italië." Opvallend genoeg noemt de Italiaanse oefenmeester Nederland dus niet.

Voorafgaand aan het treffen met Spanje stelt Prandelli dat hij Iniesta 'zonder twijfel de beste speler van de wereld' vindt. "Hij heeft alles: kwaliteit, visie, persoonlijkheid, nauwkeurigheid. Overal waar hij speelt, hoeveel tegenstanders hem ook omringen, hij speelt alsof hij thuis is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen