Portugal neemt na rust ruim afstand van Kameroen

Ger
6 maart 2014, 00:28

Portugal heeft met ruime cijfers de oefeninterland tegen Kameroen gewonnen: 5-1. De overwinning kreeg pas in de tweede helft vorm. Na de eerste 45 minuten was het nog 1-1.

Cristiano Ronaldo zette de Portugezen na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. Vlak voor rust tekende Vincent Aboubakar voor de gelijkmaker. Na de hervatting liep het thuisland alsnog uit naar een royale zege. Raul Meireles, Fabio Coentrao en Edinho scoorden. Met zijn tweede treffer van de avond zorgde Ronaldo voor het slotakkoord.

Portugal kwalificeerde zich op de valreep voor het WK in Brazilië. In de play-offs werd over twee duels afgerekend met Zweden. Komende zomer zijn Duitsland, Ghana en de Verenigde Staten de tegenstanders van Portugal in de groepsfase van de mondiale eindronde.