Voetbalhumor: eigenaardig, flauw en meestal grappig

7 maart 2014 – De voetbalwereld leent zich doorgaans uitstekend voor een dolletje. Voetbalhumor is er in allerlei soorten en maten. Curieuze blunders zorgen continu voor puur leedvermaak, maar regelmatig worden betrokkenen uit de voetbalwereld doelbewust door elkaar in de maling genomen. Wie voetbal beoefent, weet dat kleedkamerhumor onlosmakelijk verbonden is met de sport. FCUpdate.nl staat stil bij het verschijnsel en brengt een aantal opmerkelijke fratsen in kaart.

Wat is voetbalhumor?
Het amateurvoetbal zit er vol mee, maar er zijn ook talloze anekdotes uit het betaalde voetbal te beschrijven. Je kan de voetbalschoenen van een teamgenoot met water vullen en vervolgens bevriezen, diens kleren verstoppen, een likje balsem in iemand zijn ondergoed smeren, maar ook gewoon een simpele knoop in de spijkerbroek van een medespeler leggen. Het zijn allemaal voorbeelden van de eigenaardige humor van voetballers, die vaak flauw, maar toch uitgekiend is.

Maar voetbalhumor is geen eenduidig begrip, laat Gerard de Nooijer zien. Over de definitie van het fenomeen verschilt men namelijk wel eens van mening. De Nooijer, assistent-coach van FC Dordrecht, was eens uiterst ontevreden over het optreden van een scheidsrechter, waardoor hij na afloop van het duel de deur van de arbitrage al grijnzend op slot draaide. "Op de terugweg naar de kleedkamer zei ik tegen onze geblesseerde spelers die meeliepen dat de scheidsrechter ontzettend slecht was. Terwijl ik de sleutel omdraaide zei ik: 'Dat had ik beter voor de wedstrijd kunnen doen.' Vervolgens ben ik doorgelopen. Noem wat ik gedaan heb voetbalhumor", stelde De Nooijer, die bestraft werd door de KNVB, aangezien de voetbalbond van mening was dat het absoluut niet tot de categorie voetbalhumor behoorde.

Onbedoelde voetbalhumor


Er gebeuren veel merkwaardige dingen op een voetbalveld. Spelers maken eigen doelpunten waar je broek van afzakt, tikken de bal met het standbeen aan waardoor ze de bal volledig missen, zitten vast in doelnetten, worden keihard getackeld door uitglijdende verzorgers, trekken elkaars broek per ongeluk naar beneden, worden gehinderd door een strandbal, noem maar op. Maar, dit is anders dan het met opzet beetnemen van iemand anders.

O ja. Sommige mensen hoef je niet voor de gek te houden, aangezien ze dit zelf wel doen. Neem Aad de Mos, in zijn periode als trainer van Vitesse. Naast zijn geforceerde en jeugdige hupje (op 8:30) na het beslissende Vitesse-doelpunt tegen Ajax - Aad leek wel een dartelend veulentje - zijn de welbekende, onnavolgbare rekensommen van De Mos een nog treffender voorbeeld. Zijn legendarische '21 is 5'-uitspraak staat bij menig voetballiefhebber nog vers op het netvlies.

Klassieke anekdotes

Journalist Hans Groenendijk schetste in zijn verzamelwerk 'Voetbalhumor' zestig klassieke anekdotes uit het profvoetbal. Zo ook één over John Metgod, in de jaren negentig een stoere Feyenoorder die door menig aanvaller gevreesd werd. Opmerkelijk genoeg droeg de verdediger onderbroeken met Disney-karakters erop. De teamgenoten van Metgod vonden dit maar niks, waardoor ze elke keer de Donald Ducks en de Mickey Mouses uit de boxers knipten, met het schaartje van de fysiotherapeut. Metgod trok zich er niets van aan, en verscheen iedere dag weer vrolijk met het Disney-ondergoed aan. Net zolang tot zijn medespelers het opgaven. "Het heeft hem een paar centen gekost, maar die Metgod toonde wel karakter", sprak collega-verdediger John de Wolf, die in zijn FC Groningen-tijd overigens eens een vers koeienhart in zijn schoen aantrof, als grap.

Sjaak Polak kreeg in zijn loopbaan als speler vaak de lachers op de hand. Er werden zelfs compilaties gemaakt van uitspraken van de Hagenaar. Hij kon dingen gewoon op zeer kenmerkende wijze formuleren. "Met de broek naar beneden en de volle hand erop", "Gewoon pijn aan de billen dit", "Of ik, Pietje Puk, de materiaalman hem nou binnenschiet, het belangrijkste is dat we punten halen", "Hij was Lingo aan het spelen, maar ik denk dat hij nu een rode bal heeft gepakt", "Gewoon je helm opzetten en je motor starten", het zijn allemaal leuke uitspraken van een markante back.


Maar, Polak werd zelf eens flink in de maling genomen. Hij werd gebeld door Jan-Joost van Gangelen, met de vraag of hij als invalanalyticus wilde verschijnen bij een wedstrijd. Polak reageerde dolenthousiast en sprong snel in de auto. Eenmaal bij het stadion aangekomen blijkt dat men van niets wist, waardoor Polak het stadion niet binnenkwam. Oud-ploeggenoot Ricky van den Bergh had hem vanuit de spelersbus van ADO Den Haag een poets gebakken, met zijn beste imitatie van Van Gangelen.

Anthony Lurling raakte in november vorig jaar in opspraak vanwege het komische 'Kees Kroket-incident', maar er zijn meer grappige anekdotes te vertellen over de Bosschenaar. Bijvoorbeeld in zijn moeizame beginperiode bij Feyenoord. Vanwege een grote stroomstoring moest Lurling met de fiets naar de training. De aanvaller wou na de oefensessie nietsvermoedend weer huiswaarts keren met de tweewieler, maar zag dat zijn ploeggenoten het rijtuig volledig uit elkaar hadden gehaald. Lurling trof overigens ook eens een antieke houten naaimachine uit 1745 aan in zijn tuin, vergezeld door een spandoek met de tekst 'Lurling Matennaaier'. Groningse supporters vonden namelijk dat hij andere spelers, in het bijzonder Groningen-speler Hugo, op smerige wijze kaarten aansmeerde.

Maurice Graef hoort ook wel in het rijtje thuis. De oud-spits heeft bij Roda JC ooit een paar Grieken ingehuurd om te onderhandelen met ploeggenoot Dirk Jan Derksen. Een fake-vertegenwoordiger van de Griekse club OFI Kreta legde Derksen een vet contract voor in een restaurant. Derksen rekende zichzelf rijk en moest het nieuws stilhouden, maar tijdens het Sinterklaasfeest in december bleek de spits verschrikkelijk in de maling te zijn genomen. Derksen kwam er achter dat alles één grote grap was. Zelfs zijn zaakwaarnemer had in het complot gezeten. De onderhandelingen in het restaurant waren tot overmaat van ramp opgenomen en werden aan de selectie getoond. Ploeggenoten Graef en Ruud Hesp sneden gyros in de video, wat tot grote hilariteit leidde. Overigens verwisselde Graef ook eens een cd van de shuttle run test voor een cd met carnavalskrakers. De trainer keek raar op toen er de volgende ochtend nogal vrolijke nummers uit de installatie kwamen, in plaats van de welbekende piepjes.

De transfer van Johan Cruijff van Ajax naar Feyenoord deed in 1983 veel stof opwaaien. Hoewel de legendarische nummer 14 meteen van grote waarde was in Rotterdam, vonden zijn ploeggenoten hem nogal een betweter. Ze wilden testen waar de grens van de eigenwijsheid van Cruijff lag, door met moeilijke woorden te gaan slingeren. Cruijff deed nog steeds alsof hij overal verstand van had, waarop zijn teamgenoten, in plaats van moeilijke woorden, met verzonnen woorden op de proppen kwamen. Cruijff ging vervolgens gewoon weer steeds de dialoog aan, ook al bestonden de woorden niet eens.

Digitale voetbalhumor
Voor de moderne en misschien ook wel gemakzuchtige grapjas is het met de digitale middelen van tegenwoordig zeer eenvoudig om ook online te ouwehoeren. Dit bevestigden FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué en Real Madrid-back Alvaro Arbeloa, die de rivaliteit tussen de Spaanse grootmachten digitaal onderstreepten. Pique sprak op Twitter als volgt over het duel tussen Real en Elche CF: "Ik kijk naar een comedy op Canal+. Die zijn altijd erg goed rond dit tijdstip". Arbeloa counterde scherp: "Tevreden met de drie punten! Ik ben erg blij dat sommige mensen het theater hebben ingeruild voor de bioscoop!", waarmee de back doelde op het theatrale gedrag van Barça-spelers.


Cristiano Ronaldo was laatst jarig en Zlatan Ibrahimovic feliciteerde de wereldvoetballer van het jaar via Twitter. De Zweed maakte een foto van zijn cadeau aan Ronaldo: een T-shirt met de tekst 'Dare To Zlatan', waarbij Ibra sprak van 'je nieuwe favoriete outfit'. Ronaldo reageerde met 'Bedankt, al zou het shirt mij beter staan dan dat het jou staat'. Op een iets lager voetbalniveau deed FC Utrecht-goalie Jeroen Verhoeven laatst van zich spreken. Ploeggenoot Mark Diemers was voor de vierde keer gezakt voor zijn rijexamen, waardoor de doelman, samen met zijn ploeggenoten, een fiets gaf aan de jonge speler en dit vervolgens via Twitter deelde.

Foute voetbalhumor
Voetbalhumor is eigenaardig en er zijn talloze geestige anekdotes te vertellen. Maar, soms wordt de grens overschreden. Zo werd Oranje-bondscoach Louis van Gaal in een titel van een Roemeense krant aangeduid als 'Van Hitler', vanwege zijn 'arrogante en egocentrische karakter'. Dit leidde ertoe dat de KNVB de betreffende journalist toegang weigerde tot het duel tussen Nederland en Roemenië.

Een ander voorbeeld van grensoverschrijdende voetbalhumor: de supporters van FC Den Bosch zetten vorig jaar een doodskist bij stadion Galgenwaard, de thuishaven van Utrecht, met de tekst 'Utrecht Dood'. Het zorgde voor veel ophef. 'Te gek voor woorden. Den Bosch onwaardig', sprak de clubleiding. "Het was een ludiek bedoelde actie naar aanleiding van het lied 'dood, dood Utrecht dood', dat al tientallen jaren door Den Bosch-supporters wordt gezongen", luidde de verklaring van de fans.
 


Tot slot maakte een Franse tv-zender nogal misbruik van de Fukushima-kernramp. De Japanse doelman Eiji Kawashima keepte tegen Frankrijk een wereldpartij, waarop de zender de sluitpost van Japan afbeeldde met vier armen, met daarbij de tekst 'Fukushima-effect'. Het schoot bij de Japanners in het verkeerde keelgat.


Door: Koen Jans

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. vrijdag 22 maart 2019

 2. TOP Oss gelooft in Kaak en legt hem tot medio 2022 vast 16:50

  TOP Oss gelooft in Kaak en legt hem tot medio 2022 vast

  Lion Kaak gaat voorlopig nog niet weg bij TOP Oss. De 27-jarige middenvelder heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een…

 3. UEFA gaat Neymar bestraffen voor woede-uitbarsting 16:35

  UEFA gaat Neymar bestraffen voor woede-uitbarsting

  Neymar is door de UEFA aangeklaagd voor zijn woede-uitbarsting op Instagram na het treffen tussen Paris Saint-Germain en…

 4. Panathinaikos krijgt drie punten in mindering na hevige rellen 16:17

  Panathinaikos krijgt drie punten in mindering na hevige rellen

  De Griekse voetbalbond heeft Panathinaikos drie punten in mindering gebracht. De club is bestraft voor supportersgeweld binnen…

 5. Idrissi debuteert met remise zonder goals bij Marokko 15:57

  Idrissi debuteert met remise zonder goals bij Marokko

  Het debuut van Oussama Idrissi bij Marokko heeft vrijdagmiddag geen overwinning opgeleverd op bezoek bij Malawi. De Atlas…

 6. Pusic verwacht stormend Go Ahead: "Daar zijn we op voorbereid" 15:53

  Pusic verwacht stormend Go Ahead: "Daar zijn we op voorbereid"

  Met nog negen wedstrijden voor de boeg lijkt het een kwestie van tijd voordat FC Twente zich kampioen van de Eerste Divisie mag…

 7. Makkelie en Gözübüyük actief als arbiter in EK-kwalificatie 15:34

  Makkelie en Gözübüyük actief als arbiter in EK-kwalificatie

  Danny Makkelie en Serdar Gözübüyük zijn komende week actief als scheidsrechter namens Nederland in de EK-kwalificatie.…

 8. Ajax legt hoofd jeugdopleiding Ouaali twee jaar langer vast 15:05

  Ajax legt hoofd jeugdopleiding Ouaali twee jaar langer vast

  Ajax heeft het aflopende contract van Saïd Ouaali met twee seizoenen verlengd. De hoofd jeugdopleiding van de Amsterdammers…

 9. PSV'er Pereiro scoort namens Uruguay, Doan met Japan onderuit 14:29

  PSV'er Pereiro scoort namens Uruguay, Doan met Japan onderuit

  Gastón Pereiro mag bij PSV dan wel in een mindere fase zitten, bij de nationale ploeg van Uruguay heeft hij zich vrijdagmiddag…

 10. Afscheid Van Bronckhorst en Van Persie in uitverkochte Kuip 14:00

  Afscheid Van Bronckhorst en Van Persie in uitverkochte Kuip

  Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie nemen bij Feyenoord afscheid in een volle Kuip. Het stadion zit bij de laatste…

 11. AZ-aanvaller Idrissi start bij eerste interland in Marokko-basis 13:34

  AZ-aanvaller Idrissi start bij eerste interland in Marokko-basis

  Oussama Idrissi gaat vrijdagmiddag zijn debuut maken namens Marokko. De aanvaller start in het kwalificatieduel met Malawi in de…

 12. Video: Real Madrid tegen Ajax is nagebootst in FIFA 19 13:23

  Video: Real Madrid tegen Ajax is nagebootst in FIFA 19

  Het historische duel van Ajax met Real Madrid is gekopieerd naar FIFA 19.De hele FIFA-samenvatting vind je op YouTube!

 13. Rijkaard sluit terugkeer in de voetballerij definitief uit 12:54

  Rijkaard sluit terugkeer in de voetballerij definitief uit

  Voor wie er nog aan twijfelde: Frank Rijkaard keert definitief niet meer terug in de voetballerij. De voormalig trainer van FC…

 14. Hiddink begint avontuur met China Onder 23 jaar uitstekend 12:35

  Hiddink begint avontuur met China Onder 23 jaar uitstekend

  Guus Hiddink is uitstekend begonnen aan zijn missie met China Onder 23 jaar. De ervaren coach heeft zijn eerste wedstrijd in de…

 15. Officieel: NAC Breda stelt Brood aan als trainer, Vrede assistent 11:39

  Officieel: NAC Breda stelt Brood aan als trainer, Vrede assistent

  Ruud Brood is officieel aangesteld als de nieuwe trainer van NAC Breda. De oefenmeester tekent een contract tot aan het einde…

 16. Nederland heeft Spaanse arbiter Manzano tegen Duitsland 11:24

  Nederland heeft Spaanse arbiter Manzano tegen Duitsland

  Het Nederlands elftal krijgt zondag in de Johan Cruijff ArenA te maken met Jesús Gil Manzano als scheidsrechter van dienst…

 17. 'NAC Breda-assistent Penders kreeg telefonisch ontslag te horen' 11:10

  'NAC Breda-assistent Penders kreeg telefonisch ontslag te horen'

  Het blijft onrustig bij NAC Breda: assistent-trainer Rob Penders heeft vrijdag te horen gekregen dat hij moet vertrekken. Het…

 18. Koeman roept Hateboer op als de vervanger van Tete 10:37

  Koeman roept Hateboer op als de vervanger van Tete

  Opvallend: niet Daryl Janmaat, maar Hans Hateboer is de vervanger van Kenny Tete bij de selectie van het Nederlands elftal. De…

 19. FC Utrecht staat bij thuisduel wél stil bij de aanslag 10:30

  FC Utrecht staat bij thuisduel wél stil bij de aanslag

  FC Utrecht staat de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Feyenoord wel stil bij de verschrikkelijke gebeurtenissen van afgelopen…

 20. Van Eijden baalt van operatie, maar wil sterker terugkomen 09:55

  Van Eijden baalt van operatie, maar wil sterker terugkomen

  Rens van Eijden baalt enorm van de liesblessure waaraan hij geopereerd moet gaan worden. Die operatie kost de aanvoerder van NEC…

 21. MVV-fans blijven bij boycot derby ondanks vermeerderen plaatsen 09:31

  MVV-fans blijven bij boycot derby ondanks vermeerderen plaatsen

  Komend weekend staat de Limburgse derby tussen Roda JC en MVV op de rol, maar het duel wordt gespeeld zonder uitssupporters. Bij…

 22. Courtois krijgt steun van bondscoach en ploeggenoten na blunder 08:59

  Courtois krijgt steun van bondscoach en ploeggenoten na blunder

  Thibaut Courtois kreeg donderdagavond steun na de enorme blunder die hij beging tegen Rusland. De keeper ging de mist in bij de…

 23. Memphis geniet in Oranje: "Zo ben ik op mijn best" 08:33

  Memphis geniet in Oranje: "Zo ben ik op mijn best"

  Memphis Depay kent geen twijfel in dienst van het Nederlands elftal: de aanvaller maakte donderdagavond met twee doelpunten net…

 24. 'Italiaanse interesse in transfervrije PSV-talenten Piroe en Lonwijk' 08:20

  'Italiaanse interesse in transfervrije PSV-talenten Piroe en Lonwijk'

  Vanuit Italië is er interesse voor PSV-talenten Justin Lonwijk en Joël Piroe. Meerdere topclubs zouden de talenten graag…

 25. 'NAC Breda komt inderdaad uit bij Brood, Vrede assistent' 08:03

  'NAC Breda komt inderdaad uit bij Brood, Vrede assistent'

  Ruud Brood wordt - zoals verwacht - de nieuwe trainer van NAC Breda. De club en oefenmeester waren al in 'verregaande…

 26. Spelersrapport: Memphis en Wijnaldum de uitblinkers 07:45

  Spelersrapport: Memphis en Wijnaldum de uitblinkers

  Eenvoudig maakte het Nederlands elftal donderdagavond de eerste stap naar het EK 2020. Oranje zette Wit-Rusland simpel opzij…

 27. Promes speelt als het nodig is ook tegen Duitsland achterin 07:40

  Promes speelt als het nodig is ook tegen Duitsland achterin

  Door de wissel van Denzel Dumfries en het daarop uitvallen van Kenny Tete moest Quincy Promes net als bij zijn club Sevilla…

 28. Puinruimer De Roon knapt stilletjes het vuile werk op voor Oranje 07:15

  Puinruimer De Roon knapt stilletjes het vuile werk op voor Oranje

  Als puinruimer voor de rest is Marten de Roon de meest onopvallende, misschien wel ondergewaardeerde, kracht in het Nederlands…

 29. Spoorboekje: Oranje op rapport, Hateboer of Janmaat bij Oranje 07:00

  Spoorboekje: Oranje op rapport, Hateboer of Janmaat bij Oranje

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 30. Gisteren gemist: Nederland en België maken geen fout 00:30

  Gisteren gemist: Nederland en België maken geen fout

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting…

 31. donderdag 21 maart 2019

 32. Matchwinner Hazard looft Tielemans: "Gaat een grote worden" 23:50

  Matchwinner Hazard looft Tielemans: "Gaat een grote worden"

  Eden Hazard hielp België donderdag met twee goals langs Rusland (3-1), maar wass volgens zichzelf niet de enige speler die…

 33. Koeman baalt van hakjes en gaat rechtsback oproepen 23:38

  Koeman baalt van hakjes en gaat rechtsback oproepen

  Uiteraard is Ronald Koeman te spreken over het feit dat Nederland met een simpele 4-0 zege op Wit-Rusland is begonnen aan de…

 34. 23:22

  Overzicht: alle uitslagen van de eerste kwalificatie-avond

 35. Scorende Memphis blinkt weer uit in Oranje: "Ik geniet hier" 23:20

  Scorende Memphis blinkt weer uit in Oranje: "Ik geniet hier"

  Memphis Depay heeft wederom laten zien dat hij zich kiplekker voelt in het Nederlands elftal. De aanvaller scoorde donderdag…

 36. Kwalificatie: Kroatië voorkomt afgang, Polen dankt invaller Piatek 22:53

  Kwalificatie: Kroatië voorkomt afgang, Polen dankt invaller Piatek

  Kroatië moet nog even op gang komen in 2019. Het land stuntte vorig jaar door de WK-finale te halen, maar heeft de topvorm nog…

 37. Van Dijk: "Wilden laten zien waartoe we in staat zijn" 22:51

  Van Dijk: "Wilden laten zien waartoe we in staat zijn"

  Virgil van Dijk toonde zich na afloop van het met 4-0 gewonnen EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland opgelucht, maar was ook…

 38. Groep C: Noord-Ierland pakt net als Oranje drie punten 22:39

  Groep C: Noord-Ierland pakt net als Oranje drie punten

  In de poule van het Nederlands elftal heeft naast Oranje ook Noord-Ierland drie punten gepakt. Het ging niet van harte tegen…

 39. Groep I: België komt enorme blunder Courtois te boven 22:38

  Groep I: België komt enorme blunder Courtois te boven

  België is in de EK-kwalificatie met de schrik vrij gekomen. Onze Zuiderburen werden derde op het afgelopen WK, maar leken met…

 40. Dubbelslag Memphis draagt bij aan oerdegelijke zege Oranje 22:33

  Dubbelslag Memphis draagt bij aan oerdegelijke zege Oranje

  Het Nederlands elftal is de kwalificatiereeks voor het EK 2020 uitstekend begonnen. In De Kuip werd zoals verwacht moeiteloos…

 41. Denemarken moet genoegen nemen met remise tegen Kosovo 21:45

  Denemarken moet genoegen nemen met remise tegen Kosovo

  Denemarken heeft donderdag geen al te best figuur geslagen in een oefeninterland. De WK-ganger kwam in Pristina niet verder dan…

 42. Video: Courtois gaat vreselijk de mist in tegen Rusland 21:30

  Video: Courtois gaat vreselijk de mist in tegen Rusland

  Voor België begon de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland op slechte wijze en dat was te denken aan Thibaut Courtois. De…

 43. Messi staat vrijdag direct weer in de basis bij Argentinië 21:17

  Messi staat vrijdag direct weer in de basis bij Argentinië

  Na maanden van afwezigheid keert Lionel Messi vrijdag weer terug in het shirt van Argentinië. Bondscoach Lionel Scaloni…

 44. Video: Memphis zet Oranje razendsnel op voorsprong 20:54

  Video: Memphis zet Oranje razendsnel op voorsprong

  Een goede start was wat Oranje wilde tegen Wit-Rusland en die kwam er ook. Donderdag ging het al snel los voor de ploeg van…

 45. Koeman: "Hebben veel spelers die sterk aan de bal zijn" 20:34

  Koeman: "Hebben veel spelers die sterk aan de bal zijn"

  Ronald Koeman heeft donderdagavond bewust gekozen voor het Nederlands elftal dat vorig jaar met 2-0 van Frankrijk won. Die…

 46. Quagliarella (36) blij dat hij terug is bij nationale ploeg van Italië 20:13

  Quagliarella (36) blij dat hij terug is bij nationale ploeg van Italië

  Fabio Quagliarella is blij dat hij weer terug is bij de nationale ploeg van Italië. De spits heeft op 36-jarige leeftijd zijn…

 47. Koeman houdt woord en verandert basiselftal helemaal niet 19:33

  Koeman houdt woord en verandert basiselftal helemaal niet

  Ronald Koeman liet bij zijn aanstelling weten dat hij zoveel mogelijk met een vaste groep wilde gaan werken bij het Nederlands…

 48. Van Geel droomt hardop van terugkeer Karsdorp en De Vrij 19:18

  Van Geel droomt hardop van terugkeer Karsdorp en De Vrij

  Feyenoord slaagde er eerder al in om Robin van Persie en Dirk Kuyt in een later stadium van hun carrières terug te halen naar…

 49. Rashford haakt geblesseerd af bij nationale ploeg van Engeland 18:52

  Rashford haakt geblesseerd af bij nationale ploeg van Engeland

  Er kan een streep door de naam van Marcus Rashford voor de aanstaande interlands van Engeland. Het land begint zonder de…

 50. AZ moet het op eigen complex afleggen tegen Malmö FF 18:31

  AZ moet het op eigen complex afleggen tegen Malmö FF

  Het is AZ donderdag niet gelukt om een overwinning te boeken op Malmö FF. In Alkmaar verloor de ploeg van John van den Brom de…

 51. Schotland krijgt oorwassing en begint dramatisch aan kwalificatie 18:02

  Schotland krijgt oorwassing en begint dramatisch aan kwalificatie

  De EK-kwalificatiereeks is voor Schotland op de slechtst denkbare manier begonnen. Het land trad donderdag aan tegen Kazachstan…

 52. Utrecht tankt vertrouwen en wint simpel van MSV Duisburg 17:36

  Utrecht tankt vertrouwen en wint simpel van MSV Duisburg

  FC Utrecht heeft donderdag met speels gemak gewonnen van MSV Duisburg in een oefenwedstrijd. De eredivisionist rekende simpel af…

Meer nieuws