Voetbalhumor: eigenaardig, flauw en meestal grappig

7 maart 2014 – De voetbalwereld leent zich doorgaans uitstekend voor een dolletje. Voetbalhumor is er in allerlei soorten en maten. Curieuze blunders zorgen continu voor puur leedvermaak, maar regelmatig worden betrokkenen uit de voetbalwereld doelbewust door elkaar in de maling genomen. Wie voetbal beoefent, weet dat kleedkamerhumor onlosmakelijk verbonden is met de sport. FCUpdate.nl staat stil bij het verschijnsel en brengt een aantal opmerkelijke fratsen in kaart.

Wat is voetbalhumor?
Het amateurvoetbal zit er vol mee, maar er zijn ook talloze anekdotes uit het betaalde voetbal te beschrijven. Je kan de voetbalschoenen van een teamgenoot met water vullen en vervolgens bevriezen, diens kleren verstoppen, een likje balsem in iemand zijn ondergoed smeren, maar ook gewoon een simpele knoop in de spijkerbroek van een medespeler leggen. Het zijn allemaal voorbeelden van de eigenaardige humor van voetballers, die vaak flauw, maar toch uitgekiend is.

Maar voetbalhumor is geen eenduidig begrip, laat Gerard de Nooijer zien. Over de definitie van het fenomeen verschilt men namelijk wel eens van mening. De Nooijer, assistent-coach van FC Dordrecht, was eens uiterst ontevreden over het optreden van een scheidsrechter, waardoor hij na afloop van het duel de deur van de arbitrage al grijnzend op slot draaide. "Op de terugweg naar de kleedkamer zei ik tegen onze geblesseerde spelers die meeliepen dat de scheidsrechter ontzettend slecht was. Terwijl ik de sleutel omdraaide zei ik: 'Dat had ik beter voor de wedstrijd kunnen doen.' Vervolgens ben ik doorgelopen. Noem wat ik gedaan heb voetbalhumor", stelde De Nooijer, die bestraft werd door de KNVB, aangezien de voetbalbond van mening was dat het absoluut niet tot de categorie voetbalhumor behoorde.

Onbedoelde voetbalhumor


Er gebeuren veel merkwaardige dingen op een voetbalveld. Spelers maken eigen doelpunten waar je broek van afzakt, tikken de bal met het standbeen aan waardoor ze de bal volledig missen, zitten vast in doelnetten, worden keihard getackeld door uitglijdende verzorgers, trekken elkaars broek per ongeluk naar beneden, worden gehinderd door een strandbal, noem maar op. Maar, dit is anders dan het met opzet beetnemen van iemand anders.

O ja. Sommige mensen hoef je niet voor de gek te houden, aangezien ze dit zelf wel doen. Neem Aad de Mos, in zijn periode als trainer van Vitesse. Naast zijn geforceerde en jeugdige hupje (op 8:30) na het beslissende Vitesse-doelpunt tegen Ajax - Aad leek wel een dartelend veulentje - zijn de welbekende, onnavolgbare rekensommen van De Mos een nog treffender voorbeeld. Zijn legendarische '21 is 5'-uitspraak staat bij menig voetballiefhebber nog vers op het netvlies.

Klassieke anekdotes

Journalist Hans Groenendijk schetste in zijn verzamelwerk 'Voetbalhumor' zestig klassieke anekdotes uit het profvoetbal. Zo ook één over John Metgod, in de jaren negentig een stoere Feyenoorder die door menig aanvaller gevreesd werd. Opmerkelijk genoeg droeg de verdediger onderbroeken met Disney-karakters erop. De teamgenoten van Metgod vonden dit maar niks, waardoor ze elke keer de Donald Ducks en de Mickey Mouses uit de boxers knipten, met het schaartje van de fysiotherapeut. Metgod trok zich er niets van aan, en verscheen iedere dag weer vrolijk met het Disney-ondergoed aan. Net zolang tot zijn medespelers het opgaven. "Het heeft hem een paar centen gekost, maar die Metgod toonde wel karakter", sprak collega-verdediger John de Wolf, die in zijn FC Groningen-tijd overigens eens een vers koeienhart in zijn schoen aantrof, als grap.

Sjaak Polak kreeg in zijn loopbaan als speler vaak de lachers op de hand. Er werden zelfs compilaties gemaakt van uitspraken van de Hagenaar. Hij kon dingen gewoon op zeer kenmerkende wijze formuleren. "Met de broek naar beneden en de volle hand erop", "Gewoon pijn aan de billen dit", "Of ik, Pietje Puk, de materiaalman hem nou binnenschiet, het belangrijkste is dat we punten halen", "Hij was Lingo aan het spelen, maar ik denk dat hij nu een rode bal heeft gepakt", "Gewoon je helm opzetten en je motor starten", het zijn allemaal leuke uitspraken van een markante back.


Maar, Polak werd zelf eens flink in de maling genomen. Hij werd gebeld door Jan-Joost van Gangelen, met de vraag of hij als invalanalyticus wilde verschijnen bij een wedstrijd. Polak reageerde dolenthousiast en sprong snel in de auto. Eenmaal bij het stadion aangekomen blijkt dat men van niets wist, waardoor Polak het stadion niet binnenkwam. Oud-ploeggenoot Ricky van den Bergh had hem vanuit de spelersbus van ADO Den Haag een poets gebakken, met zijn beste imitatie van Van Gangelen.

Anthony Lurling raakte in november vorig jaar in opspraak vanwege het komische 'Kees Kroket-incident', maar er zijn meer grappige anekdotes te vertellen over de Bosschenaar. Bijvoorbeeld in zijn moeizame beginperiode bij Feyenoord. Vanwege een grote stroomstoring moest Lurling met de fiets naar de training. De aanvaller wou na de oefensessie nietsvermoedend weer huiswaarts keren met de tweewieler, maar zag dat zijn ploeggenoten het rijtuig volledig uit elkaar hadden gehaald. Lurling trof overigens ook eens een antieke houten naaimachine uit 1745 aan in zijn tuin, vergezeld door een spandoek met de tekst 'Lurling Matennaaier'. Groningse supporters vonden namelijk dat hij andere spelers, in het bijzonder Groningen-speler Hugo, op smerige wijze kaarten aansmeerde.

Maurice Graef hoort ook wel in het rijtje thuis. De oud-spits heeft bij Roda JC ooit een paar Grieken ingehuurd om te onderhandelen met ploeggenoot Dirk Jan Derksen. Een fake-vertegenwoordiger van de Griekse club OFI Kreta legde Derksen een vet contract voor in een restaurant. Derksen rekende zichzelf rijk en moest het nieuws stilhouden, maar tijdens het Sinterklaasfeest in december bleek de spits verschrikkelijk in de maling te zijn genomen. Derksen kwam er achter dat alles één grote grap was. Zelfs zijn zaakwaarnemer had in het complot gezeten. De onderhandelingen in het restaurant waren tot overmaat van ramp opgenomen en werden aan de selectie getoond. Ploeggenoten Graef en Ruud Hesp sneden gyros in de video, wat tot grote hilariteit leidde. Overigens verwisselde Graef ook eens een cd van de shuttle run test voor een cd met carnavalskrakers. De trainer keek raar op toen er de volgende ochtend nogal vrolijke nummers uit de installatie kwamen, in plaats van de welbekende piepjes.

De transfer van Johan Cruijff van Ajax naar Feyenoord deed in 1983 veel stof opwaaien. Hoewel de legendarische nummer 14 meteen van grote waarde was in Rotterdam, vonden zijn ploeggenoten hem nogal een betweter. Ze wilden testen waar de grens van de eigenwijsheid van Cruijff lag, door met moeilijke woorden te gaan slingeren. Cruijff deed nog steeds alsof hij overal verstand van had, waarop zijn teamgenoten, in plaats van moeilijke woorden, met verzonnen woorden op de proppen kwamen. Cruijff ging vervolgens gewoon weer steeds de dialoog aan, ook al bestonden de woorden niet eens.

Digitale voetbalhumor
Voor de moderne en misschien ook wel gemakzuchtige grapjas is het met de digitale middelen van tegenwoordig zeer eenvoudig om ook online te ouwehoeren. Dit bevestigden FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué en Real Madrid-back Alvaro Arbeloa, die de rivaliteit tussen de Spaanse grootmachten digitaal onderstreepten. Pique sprak op Twitter als volgt over het duel tussen Real en Elche CF: "Ik kijk naar een comedy op Canal+. Die zijn altijd erg goed rond dit tijdstip". Arbeloa counterde scherp: "Tevreden met de drie punten! Ik ben erg blij dat sommige mensen het theater hebben ingeruild voor de bioscoop!", waarmee de back doelde op het theatrale gedrag van Barça-spelers.


Cristiano Ronaldo was laatst jarig en Zlatan Ibrahimovic feliciteerde de wereldvoetballer van het jaar via Twitter. De Zweed maakte een foto van zijn cadeau aan Ronaldo: een T-shirt met de tekst 'Dare To Zlatan', waarbij Ibra sprak van 'je nieuwe favoriete outfit'. Ronaldo reageerde met 'Bedankt, al zou het shirt mij beter staan dan dat het jou staat'. Op een iets lager voetbalniveau deed FC Utrecht-goalie Jeroen Verhoeven laatst van zich spreken. Ploeggenoot Mark Diemers was voor de vierde keer gezakt voor zijn rijexamen, waardoor de doelman, samen met zijn ploeggenoten, een fiets gaf aan de jonge speler en dit vervolgens via Twitter deelde.

Foute voetbalhumor
Voetbalhumor is eigenaardig en er zijn talloze geestige anekdotes te vertellen. Maar, soms wordt de grens overschreden. Zo werd Oranje-bondscoach Louis van Gaal in een titel van een Roemeense krant aangeduid als 'Van Hitler', vanwege zijn 'arrogante en egocentrische karakter'. Dit leidde ertoe dat de KNVB de betreffende journalist toegang weigerde tot het duel tussen Nederland en Roemenië.

Een ander voorbeeld van grensoverschrijdende voetbalhumor: de supporters van FC Den Bosch zetten vorig jaar een doodskist bij stadion Galgenwaard, de thuishaven van Utrecht, met de tekst 'Utrecht Dood'. Het zorgde voor veel ophef. 'Te gek voor woorden. Den Bosch onwaardig', sprak de clubleiding. "Het was een ludiek bedoelde actie naar aanleiding van het lied 'dood, dood Utrecht dood', dat al tientallen jaren door Den Bosch-supporters wordt gezongen", luidde de verklaring van de fans.
 


Tot slot maakte een Franse tv-zender nogal misbruik van de Fukushima-kernramp. De Japanse doelman Eiji Kawashima keepte tegen Frankrijk een wereldpartij, waarop de zender de sluitpost van Japan afbeeldde met vier armen, met daarbij de tekst 'Fukushima-effect'. Het schoot bij de Japanners in het verkeerde keelgat.


Door: Koen Jans

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. dinsdag 18 juni 2019

 2. Transfervrije Heerings kan naar Kerala Blasters of Melbourne City 08:30

  Transfervrije Heerings kan naar Kerala Blasters of Melbourne City

  De transfervrije Kai Heerings staat vermoedelijk voor een stap naar het buitenland. De verdediger van de Limburgers staat in de…

 3. 'Eigenaar Oyf bezuinigt miljoenen euro's bij Vitesse' 08:22

  'Eigenaar Oyf bezuinigt miljoenen euro's bij Vitesse'

  Vitesse staat voor een miljoenenbezuiniging. Eigenaar Valeri Oyf wil de gaten in de begroting dichten, voordat de club kosten…

 4. 'Willem II haalt Nunnely op bij Ajax: hij tekent voor drie jaar' 07:57

  'Willem II haalt Nunnely op bij Ajax: hij tekent voor drie jaar'

  Willem II gaat zich versterken met Ché Nunnely. De Tilburgers willen de buitenspeler overnemen van de Amsterdammers en hem…

 5. 'Metamorfose PSV: Angelino gaat weg, interesse in Pereiro' 07:44

  'Metamorfose PSV: Angelino gaat weg, interesse in Pereiro'

  PSV wacht een rumoerige transferzomer. Angelino staat op het punt terug te keren naar Manchester City en voor Gaston Pereiro…

 6. Chili haalt uit tegen Japan, slechte start voor Curaçao 07:41

  Chili haalt uit tegen Japan, slechte start voor Curaçao

  Chili heeft de lijn van de afgelopen jaren op de Copa América doorgezet en is het toernooi uitstekend begonnen. In de nacht van…

 7. Spoorboekje: PSV start voorbereiding en Brazilië in actie 07:00

  Spoorboekje: PSV start voorbereiding en Brazilië in actie

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 8. Gisteren gemist: Maaskant coach VVV, Marsman weg bij Utrecht 00:30

  Gisteren gemist: Maaskant coach VVV, Marsman weg bij Utrecht

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 9. maandag 17 juni 2019

 10. Martinez: "Lukaku moet vertrekken bij Manchester United" 23:55

  Martinez: "Lukaku moet vertrekken bij Manchester United"

  Als het aan Roberto Martinez ligt, dan vertrekt Romelu Lukaku deze zomer bij Manchester United. De spits wordt al langere tijd…

 11. Nesta gaat als hoofdtrainer aan de slag bij Frosinone 23:32

  Nesta gaat als hoofdtrainer aan de slag bij Frosinone

  Italiaans icoon Alessandro Nesta heeft een nieuwe trainersklus te pakken. De voormalig topverdediger is maandag officieel…

 12. Oranje-dagboek #11: rustdag voor de Oranje Leeuwinnen 23:15

  Oranje-dagboek #11: rustdag voor de Oranje Leeuwinnen

  De maandag na de wedstrijd tegen Kameroen was voor de Oranje Leeuwinnen een zeer rustige. Er werd door het Nederlands…

 13. Duitsland O-21 simpel langs Denen op Europees kampioenschap 23:08

  Duitsland O-21 simpel langs Denen op Europees kampioenschap

  Zoals verwacht is Duitsland het EK Onder-21 begonnen met een overwinning. Duitsland is één van de favorieten voor de eindzege…

 14. Frankrijk door na omstreden penalty, Noorwegen ook verder 22:58

  Frankrijk door na omstreden penalty, Noorwegen ook verder

  Het duel tussen Nigeria en Frankrijk stond maandag op het WK vrouwenvoetbal in het teken van een omstreden penalty in de tweede…

 15. Van Amersfoort gaat in Polen eerste buitenlandse avontuur aan 22:09

  Van Amersfoort gaat in Polen eerste buitenlandse avontuur aan

  Pelle van Amersfoort heeft zijn gewenste buitenlandse transfer te pakken. De aanvallende middenvelder laat sc Heerenveen achter…

 16. Maradona woest na verlies: "Zelfs Tonga wint van Argentinië" 21:53

  Maradona woest na verlies: "Zelfs Tonga wint van Argentinië"

  Als het slecht gaat met Argentinië, is Diego Maradona de eerste die zijn kritische mening geeft. Dat is ook nu het geval.…

 17. Clubleiding Roma baalt van teksten Totti: "Zeer teleurgesteld" 21:23

  Clubleiding Roma baalt van teksten Totti: "Zeer teleurgesteld"

  Francesco Totti kondigde maandag zijn vertrek bij AS Roma aan en trok tijdens een speciaal belegde persconferentie zeer fel van…

 18. Marsman vertrekt bij Utrecht: "Tijd voor nieuw hoofdstuk" 20:58

  Marsman vertrekt bij Utrecht: "Tijd voor nieuw hoofdstuk"

  Nick Marsman heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht gespeeld. De 28-jarige doelman kondigt via Instagram aan dat hij…

 19. 20:51

  Overzicht: alle achtergrondverhalen over het WK in Frankrijk

 20. Anderlecht zinspeelt weer op oefenwedstrijd tegen Ajax 20:18

  Anderlecht zinspeelt weer op oefenwedstrijd tegen Ajax

  Anderlecht hoopt komende zomer wederom te oefenen tegen Ajax. De Belgische club heeft volgens De Telegraaf de intentie om net…

 21. Duitsland verpulvert Zuid-Afrika en gaat met negen punten door 19:52

  Duitsland verpulvert Zuid-Afrika en gaat met negen punten door

  De beslissingen zijn gevallen in Groep B van het WK vrouwenvoetbal. Duitsland was al zeker van plaatsing voor de volgende ronde…

 22. Benfica ontkent berichtgeving over transfer Félix in statement 19:29

  Benfica ontkent berichtgeving over transfer Félix in statement

  In een speciaal statement heeft Benfica gereageerd op de geruchten over een transfer van João Félix naar Atlético Madrid.…

 23. 'Neymar verder in problemen door Braziliaanse belastingdienst' 19:04

  'Neymar verder in problemen door Braziliaanse belastingdienst'

  Het is een understatement dat Neymar niet zijn beste periode als profspeler doormaakt. Hij kampt met een enkelblessure, wordt…

 24. 'VVV presenteert Maaskant als nieuwe hoofdtrainer' 18:45

  'VVV presenteert Maaskant als nieuwe hoofdtrainer'

  VVV-Venlo staat op het punt om de nieuwe hoofdtrainer te presenteren. Het gaat om Robert Maaskant, zo meldt onder meer De…

 25. UEFA verplaatst loting PSV van dinsdag naar woensdag 18:23

  UEFA verplaatst loting PSV van dinsdag naar woensdag

  Fans van PSV moeten een dag extra wachten op belangrijk nieuws vanuit de UEFA. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de loting…

 26. Emmen trekt Kroaat Kolar aan en heeft nieuwe spits binnen 17:58

  Emmen trekt Kroaat Kolar aan en heeft nieuwe spits binnen

  FC Emmen heeft zaken gedaan op de transfermarkt. De Eredivisie-club was al enige tijd op zoek naar een nieuwe spits en heeft die…

 27. Officieel: Ajax laat Sinkgraven naar Leverkusen vertrekken 17:37

  Officieel: Ajax laat Sinkgraven naar Leverkusen vertrekken

  De overstap van Daley Sinkgraven naar Bayer Leverkusen is in kannen en kruiken. Zowel Ajax als Leverkusen bevestigt maandag dat…

 28. Ajax-aanwinst Marin noemt missen EK 'gevoelige kwestie' 17:12

  Ajax-aanwinst Marin noemt missen EK 'gevoelige kwestie'

  Dat Razvan Marin van Ajax niet mag deelnemen aan het EK Onder 21 met Roemenië, vindt de middenvelder vervelend. De middenvelder…

 29. Rutten verlaat VVV-Venlo en kiest voor avontuur in Italië 16:50

  Rutten verlaat VVV-Venlo en kiest voor avontuur in Italië

  Zoals verwacht keert Moreno Rutten VVV-Venlo de rug toe. De rechtsback wilde zijn contract in Limburg niet verlengen en opteert…

 30. Arsenal schuift assistent Ljungberg door naar eerste elftal 16:31

  Arsenal schuift assistent Ljungberg door naar eerste elftal

  Freddie Ljungberg heeft promotie gemaakt bij Arsenal. De Zweed werkte het afgelopen seizoen als trainer van de beloftenploeg van…

 31. VVV ziet ook assistent Driessen naar Al-Wahda gaan 16:09

  VVV ziet ook assistent Driessen naar Al-Wahda gaan

  Maurice Steijn vertrekt niet in zijn eentje naar Al-Wahda FC in de Verenigde Arabische Emiraten. Bekend was al dat zijn zoon Sem…

 32. Mooie actie: Levante deelt gratis seizoenkaarten uit aan fans 15:46

  Mooie actie: Levante deelt gratis seizoenkaarten uit aan fans

  La Liga-club Levante probeert de relatie met de supporters op goed niveau te houden. De club uit Valencia heeft maandag naar…

 33. Van Veenendaal: "Voelt soms alsof we nog steeds thuisland zijn" 15:45

  Van Veenendaal: "Voelt soms alsof we nog steeds thuisland zijn"

  Sari van Veenendaal geniet volop van het WK in Frankrijk. Niet alleen omdat de eerste twee duels gewonnen werden, maar ook omdat…

 34. FC Eindhoven haalt Van der Sande transfervrij op in Den Bosch 15:15

  FC Eindhoven haalt Van der Sande transfervrij op in Den Bosch

  FC Eindhoven heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jort van der Sande. De aanvaller komt over van FC Den Bosch, waar hij…

 35. De Graafschap haalt oude bekende Breinburg terug 14:35

  De Graafschap haalt oude bekende Breinburg terug

  De Graafschap heeft Gregor Breinburg terug gehaald naar Doetinchem. De middenvelder die werd opgeleid bij de club vertrok…

 36. Totti stapt op bij AS Roma en haalt uit naar de eigenaar 14:23

  Totti stapt op bij AS Roma en haalt uit naar de eigenaar

  Francesco Totti stapt per direct op bij AS Roma. De technisch directeur van de club voelde zich in de Italiaanse hoofdstad niet…

 37. Aanvaller Blummel maakt mooiste treffer uit de Eerste Divisie 14:10

  Aanvaller Blummel maakt mooiste treffer uit de Eerste Divisie

  Sven Blummel is de eerste speler ooit die het 'Doelpunt van het Jaar' heeft gemaakt in de Eerste Divisie. Voor het eerst wordt…

 38. 'Sinkgraven mogelijk maandag al naar Bayer Leverkusen' 13:50

  'Sinkgraven mogelijk maandag al naar Bayer Leverkusen'

  Daley Sinkgraven is hard op weg naar de uitgang bij Ajax. De verdediger annex middenvelder wordt door Peter Bosz naar Bayer…

 39. 'VVV'er Rutten kiest Crotone transfervrij boven Fortuna' 13:17

  'VVV'er Rutten kiest Crotone transfervrij boven Fortuna'

  Moreno Rutten heeft een nieuw avontuur gevonden: de rechtsback die zijn aflopende contract bij VVV-Venlo niet wilde verlengen…

 40. 'PSV vreest vertrek Angeliño: City heeft optie, PSG geïnteresseerd' 12:47

  'PSV vreest vertrek Angeliño: City heeft optie, PSG geïnteresseerd'

  PSV raakt mogelijk Angeliño alweer kwijt. De linksback van de Eindhovenaren staat in de belangstelling van veel clubs…

 41. Curaçao wil volgende ronde halen op Gold Cup: "Veel vertrouwen" 12:29

  Curaçao wil volgende ronde halen op Gold Cup: "Veel vertrouwen"

  Curaçao begint in de nacht van maandag op dinsdag aan de Gold Cup. Hoewel het op dat toernooi twee jaar terug toen het voor het…

 42. KV Mechelen boekt eerste bescheiden winst in beroepszaak 11:57

  KV Mechelen boekt eerste bescheiden winst in beroepszaak

  KV Mechelen heeft het eerste bescheiden succesje geboekt in het beroep van het matchfixingproces. De supporters van de club…

 43. De regels als landen op het WK met evenveel punten eindigen 11:24

  De regels als landen op het WK met evenveel punten eindigen

  Hoewel Oranje zich al geplaatst heeft voor de knock-outfase van het WK Vrouwen, is het in veel andere poules nog wel erg…

 44. Vitesse's Clarke-Salter gekozen tot captain Engeland 021 op EK 10:47

  Vitesse's Clarke-Salter gekozen tot captain Engeland 021 op EK

  De door Vitesse gehuurde verdediger Jake Clarke-Salter moest het seizoenseinde van de Arnhemmers in de Eredivisie missen vanwege…

 45. Ceballos heeft langste tijd gehad bij Real na ruzie met Zidane 10:18

  Ceballos heeft langste tijd gehad bij Real na ruzie met Zidane

  Dani Ceballos heeft de langste tijd als speler van Real Madrid achter de rug. De middenvelder die twee jaar geleden voor…

 46. Voormalig FC Utrecht-trainer Vonk (77) is overleden 09:34

  Voormalig FC Utrecht-trainer Vonk (77) is overleden

  Voormalig FC Utrecht-trainer Henk Vonk is in de nacht van zondag op maandag op 77-jarige leeftijd overleden. De man die in 2008…

 47. Overzicht: deze landen zijn net als Oranje zeker van achtste finale 09:08

  Overzicht: deze landen zijn net als Oranje zeker van achtste finale

  De derde speelronde op het WK Vrouwen gaat maandag beginnen, toch is er naast Nederland nog een aantal teams dat zich al heeft…

 48. Miedema wil meer en op naar honderd: "Kan nog tien jaar mee" 08:55

  Miedema wil meer en op naar honderd: "Kan nog tien jaar mee"

  Vivianne Miedema maakte tegen Kamoeroen haar zestigste doelpunt als international van Oranje en is daarmee topscorer allertijden…

 49. De Gier wil bij Go Ahead laten zien dat NEC-tijd incident was 08:25

  De Gier wil bij Go Ahead laten zien dat NEC-tijd incident was

  Jack de Gier wil bij Go Ahead Eagles graag laten zien dat zijn periode bij NEC een incident was. Na goede jaren bij Almere City…

 50. Van Persie looft Miedema: "Ze kan ook geweldig voetballen" 08:08

  Van Persie looft Miedema: "Ze kan ook geweldig voetballen"

  Robin van Persie heeft veel respect voor Vivianne Miedema. De aanvalster kroonde zich afgelopen weekend tot de all-time…

 51. Uruguay simpel langs Ecuador, mede door pareltje Cavani 07:48

  Uruguay simpel langs Ecuador, mede door pareltje Cavani

  Uruguay is de Copa América meer dan uitstekend begonnen in de nacht van zondag op maandag. Met de fitte Edinson Cavani en Luis…

 52. 'Raiola onderhandelt actief met Napoli over transfer van Lozano' 07:35

  'Raiola onderhandelt actief met Napoli over transfer van Lozano'

  PSV moet steeds serieuzer rekening gaan houden met een vertrek van Hirving Lozano. De aanvaller staat al langere tijd in de…

Meer nieuws