Moyes en Manchester United boeken succesje

8 maart 2014, 15:41

Een dag nadat manager David Moyes in een open brief aan supporters zijn excuses aanbood voor de teleurstellende prestaties dit seizoen, heeft Manchester United zijn fans weer eens laten juichen. Op bezoek bij West Bromwich Albion won de dolende topclub probleemloos met 0-3.

De winst zal Moyes goed doen, want de opvolger van Sir Alex Ferguson heeft het duidelijk zwaar op Old Trafford. De resultaten vallen tegen en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten, benadrukte hij in zijn opmerkelijke brief op de website van zijn club. "Ik wist uiteraard dat ik voor een zware klus stond, maar dat het zó moeilijk zou worden, had ik nooit gedacht. Iedereen bij de club werkt hard om het tij te laten keren. Jullie zijn gewend geraakt aan succes en dat blijkt ook wel uit jullie steun voor de club. Die is weergaloos. Alles wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt maakt ons echter alleen maar een beter en sterker team. Als we elkaar blijven steunen, komt het echt wel goed."

Moyes wil de club weer naar de top leiden, nationaal en internationaal. De komende periode moet de club langzaam maar zeker de weg omhoog terugvinden en de zege op bezoek bij West Brom zal Moyes om die reden tevreden stemmen. Robin van Persie zette zijn club op het goede spoor, hij bediende na een half uur met een vrije trap teamgenoot Phil Jones. Zijn kopstoot was West Brom-keeper Ben Foster te machtig. Diezelfde Foster had even later rood moeten krijgen na een handsbal buiten het strafschopgebied, maar hij werd gespaard door scheidsrechter Jon Moss. Die verkeerde inschatting van Moss had geen gevolgen voor Manchester United, want de ploeg stelde de drie punten alsnog veilig. Wayne Rooney tekende na ruim een uur voor de 0-2. Danny Welbeck gaf de overwinning van de ploeg van Moyes vervolgens nog wat extra cachet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen