Ook FA Cup nog altijd binnen bereik voor Arsenal

8 maart 2014, 15:40

Arsenal blijft op meerdere fronten meedoen om de prijzen. De nummer drie van de Premier League, die al sinds 2005 wacht op een hoofdprijs, plaatste zich zaterdag voor de halve finale van de FA Cup. De ploeg van coach Arsene Wenger was voor eigen publiek met 4-1 te sterk voor Everton.

Uitgerekend Mikel Arteta hielp Arsenal over het dode punt. De Spanjaard, in Engeland doorgebroken bij Everton en in augustus 2011 voor ruim tien miljoen euro overgestapt naar het Emirates Stadium, zorgde met een benutte penalty voor de beslissing in de wedstrijd. Deze strafschop moest hij twee keer nemen, zijn eerste treffer werd afgekeurd omdat een teamgenoot de vroeg inliep. Arteta moest dus opnieuw aanleggen, maar bleek opnieuw trefzeker.

Vroeg in de wedstrijd had Mesut Özil de score geopend voor Arsenal. De middenvelder, afgelopen woensdag uitgefloten door het Duitse publiek in de oefenwedstrijd tegen Chili, schoot raak na een prima pass van Santi Cazorla. Niet veel later was Bacary Sagna dicht bij de 2-0, maar zijn inzet belandde op de paal. Via Romelu Lukaku kwam Everton vervolgens langszij, hij kon eenvoudig binnentikken na een goede actie van teamgenoot Ross Barkley.

Nadat Arteta vanaf elf meter de 2-1 gemaakt had, zorgde Olivier Giroud voor de definitieve beslissing in de wedstrijd. De Fransman tilde de score in de slotfase met twee doelpunten naar 4-1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen