Degradatiekraker beslist in voordeel van Roda

8 maart 2014, 20:58   Bijgewerkt: 8 maart 2014, 21:08

In een heerlijk degradatieduel in de Eredivisie heeft Roda JC een belangrijke driepunter gepakt. In Kerkrade werd NEC verslagen met 3-1, de doelpunten werden gemaakt door Guus Hupperts (twee keer), Marc Höcher en Michael Higdon.

Met fouten over en weer, een zieke trainer (Anton Janssen was afwezig wegens griep), doelpunten, vermakelijk spel en een rode kaart was de wedstrijd tussen de twee laagst geklasseerden een heerlijk schouwspel. Roda JC, dat aan de wedstrijd begon als de nummer achttien, leek van plan om NEC vanaf het begin onder druk te zetten. Dat lukte aardig, grote kansen kreeg de ploeg van Jon Dahl Tomasson niet, maar aanvallend was het spel wel. NEC kreeg wel een grote kans. Kevin Conboy kon uit een corner vrij inkoppen, hij deed dat echter jammerlijk onnauwkeurig recht in de handen van Filip Kurto.

In de tweede helft gingen beide ploegen vrolijk verder met aanvallend voetbal. Mitchell Donald hielp een grote kans om zeep, maar zijn ploeggenoot Höcher liet even later zien hoe het wel moet. Uit een vrije trap van grote afstand besloot Höcher het maar eens ineens te proberen en verraste daarmee Johnsson volledig. De bal vloog in de lange hoek heerlijk binnen, 2-0.

Beide ploegen staan nu op vijfentwintig punten, het doelsaldo van NEC is iets slechter en dus zijn zij de nummer achttien na dit weekend. En dus blijft het, met nog zeven wedstrijden te spelen, ongemeen spannend in de kelder van de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen