Man City-coach Pellegrini kalm na afgang in FA Cup

10 maart 2014, 09:37

Voor het tweede jaar op rij heeft Wigan Athletic de droom van Manchester City om de FA Cup te winnen verpest. Na de verrassende zege vorig seizoen in de finale, was de Championship-club ditmaal in de kwartfinale te sterk voor de miljoenenformatie van coach Manuel Pellegrini. Het werd zondag in Manchester 1-2.

Pellegrini deed na afloop zijn best om de pijnlijke nederlaag te relativeren. Het seizoen valt of staat niet bij deze ene wedstrijd, vindt hij. "We hebben al één prijs gepakt en doen nog op meerdere fronten mee", verwijst de Chileense coach naar de gewonnen League Cup en de situatie in de Premier League en Champions League. "Eerst moeten we woensdag in de CL proberen te winnen van FC Barcelona, daarna gaan we op jacht naar de koppositie in de Premier League. We hebben nog drie wedstrijd tegoed."

Toch erkent de coach dat hij geschrokken was van het spel tegen Wigan. "De eerste helft waren de slechtste 45 minuten sinds mijn komst. Het tempo was niet hoog genoeg om een team als Wigan kapot te spelen. En als je dan niet met dezelfde intensiteit speelt als de tegenstander, wordt het lastig om wedstrijden te winnen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen