Advocaat: "Anzhi is een pure counterploeg"

12 maart 2014, 16:05

AZ neemt het morgenavond (donderdag) in de achtste finales van de Europa League op tegen Anzhi Makhachkala. De Russische ploeg staat onderaan in de eigen competitie, maar is volgens trainer Dick Advocaat toch een geduchte tegenstander.

Anzhi boekte afgelopen weekend pas de eerste overwinning van het seizoen in de competitie, tegen Rubin Kazan. "Ik heb ze die wedstrijd zien winnen. Ik weet uit ervaring dat Rubin een goede ploeg heeft", aldus Dick Advocaat op de website van AZ. "Ik ken Anzhi vrij goed. Ze spelen met veel mensen achter de bal, het is een pure counterploeg. Ze hebben er spelers bijgekocht, het is een aardig elftal."

Anzhi schakelde in de tweede ronde het Belgische Racing Genk, dat toen nog onder leiding stond van Mario Been. "Genk ging volop aanvallen en verloor met 0-2. Wij moeten zorgen dat we niet in de val lopen. Genk speelde thuis met te veel risico. Wij moeten niet denken dat het morgen beslist wordt", zegt de oefenmeester.

AZ speelde vorig seizoen ook tegen de ploeg uit Rusland en ging toen keihard onderuit in eigen huis (0-5). Advocaat beseft dat de situatie nu totaal anders is. "Anzhi van onder Hiddink was Europese top. Nu staat er een ander elftal. Kwalitatief sterk, maar minder dan toen", aldus de trainer, die donderdag hoogstwaarschijnlijk met dezelfde elf gaat starten als afgelopen weekend tegen Heracles Almelo (4-0 winst).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen