Fortuna Sittard organiseert erewedstrijd voor Ricksen

13 maart 2014, 08:28

Fortuna Sittard organiseert op 25 mei een speciaal eerbetoon aan Fernando Ricksen. De voormalig international, die aan de spierziekte ALS lijdt, zal met een door hemzelf samengesteld All Star Team aantreden tegen een nader te bepalen team. Dit melden regionale media.

"Ik ga jongens benaderen waarmee ik gespeeld heb, trainers die mij gevormd hebben. Het moet een leuke dag worden voor Fortuna en de supporters", stelt Fernando Ricksen in Dagblad de Limburger. De oud-speler van Fortuna startte het seizoen als jeugdtrainer, maar moest zijn werkzaamheden neerleggen vanwege zijn spierziekte. Ricksen verdedigde de clubkleuren van Fortuna tussen 1993 en 1997 en keerde in 2010 terug op het oude nest, waar hij zijn carrière als speler beëindigde.

Ricksen stond ook jarenlang bij Glasgow Rangers (2000-2006) onder contract. Onlangs werd hij op Schotse bodem geëerd door zijn oud-werkgever en haar supporters. "Dat was zo emotioneel. Ontzettend mooi, maar het was ook een hele zware dag voor me. Al die ervaringen; ik was op het eind echt kapot moe", vertelt Ricksen, die dezelfde liefde voor Fortuna heeft als voor de Rangers: "Fortuna is een beetje als Rangers. Een warme familiaire club. Ook hier stond een rij van 100 meter te wachten tijdens een signeersessie. Iedereen wilde een praatje met me maken. Ik ben blij dat ik met al mijn vrienden en bekenden het zo kan afsluiten. Ik ben hier opgegroeid, heb hier gespeeld, ben hier teruggekeerd en wil het op een mooie manier afsluiten."

"Het wordt een feestje voor Fernando, de club en alle supporters", zegt manager voetbalzaken Charly Chudik over het ereduel, die als voorwedstrijd gespeeld zal worden tijdens de seizoensafsluiting.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen