Coutinho na schikking: "Ik schrok er echt van"

13 maart 2014, 10:58

Gino Coutinho is geschrokken van het schikkingsvoorstel dat de aanklager betaald voetbal aan hem deed. De doelman van ADO Den Haag kreeg te horen dat de aanklager hem voor vier duels wil schorsen, waarvan één voorwaardelijk. In de optiek van de doelman, die de schikking reeds afwees, is dit absoluut niet terecht.

"Ik schrok er echt van, omdat ik denk dat de aanklager zo hoog inzet, omdat hij denkt dat ik Romeo Castelen bewust raakte, maar er was echt geen opzet bij", vertelt Coutinho in De Telegraaf. Bas Nijhuijs, de dienstdoende arbiter tijdens het duel tussen ADO en RKC Waalwijk (1-1) zag het voorval gebeuren, maar constateerde niet dat Castelen op zijn bovenbeen geraakt werd. "Maar volgens mij wás dat de botsing. Ik heb de tv-beelden gezien en het zag er denk ik ernstiger uit dan het was", vindt Coutinho.

Het moment staat nog vers op het netvlies bij de doelman van de Hagenaars: "Romeo stond schuin voor me, ik wilde mijn doel verkleinen en mijn armen voor de bal gooien. Ik bleef vrij hoog met mijn benen, omdat ik me niet wilde laten verrassen door een lobje. En deels was het zelfbescherming", geeft Coutinho aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen