Excelsior-coach niet bezig met mogelijk kampioenschap

13 maart 2014, 16:40

Excelsior wordt de laatste weken steeds vaker genoemd als kandidaat voor het kampioenschap in de Jupiler League. De Rotterdammers zijn aan een sterke reeks bezig, al lieten ze vorige week op de valreep dure punten liggen bij Fortuna Sittard (3-3). Coach Marinus Dijkhuizen is echter niet met een eventuele titel bezig.

"Ik bekijk dat realistischer", zegt de opvolger van Jon Dahl Tomasson op de website van Excelsior over de nieuwe status van zijn club. "Ineens word je na een paar overwinningen bestempeld als kampioenskandidaat, maar ik was daar niet mee bezig. Iedereen mag dromen, maar ik blijf zeggen dat een plek bij de eerste vijf ons doel is."

"We moeten in de komende weken zorgen dat we bij de eerste vijf blijven staan en niet op de plaatsen tussen zes en veertien terechtkomen", stelt de coach. "Daar staat alles zo dichtbij elkaar, dan kun je als je twee keer op rij verliest zomaar wegzakken en – in het ergste geval – de play-offs mislopen. Ik wil goed en aantrekkelijk voetbal spelen en wedstrijden winnen. Als dat lukt, moet het met die plek bij de eerste vijf zeker goed komen."

Excelsior staat, met nog acht duels te gaan, vierde in de Jupiler League. De achterstand op koploper Willem II bedraagt zeven punten. Komende vrijdag spelen de Kralingers in eigen stadion tegen nummer elf MVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen