Wenger houdt vertrouwen ondanks blessure Özil

14 maart 2014, 11:34

Arsene Wenger heeft de blessure van spelmaker Mesut Özil bevestigd. De trainer verwacht dat het herstel ongeveer drie tot zes weken zal duren. Het wegvallen van de Duitser is een tegenvaller voor Arsenal, maar Wenger heeft goede hoop voor het restant van het seizoen.

"We zijn Özil kwijtgeraakt, hij is er dus zondag niet bij", doelde Wenger in Engelse media op de derby tegen Tottenham Hotspur. "Ik weet niet hoe lang hij precies gaat missen, maar het zal minimaal drie weken gaan kosten en maximaal zes weken. Laten we het daarom houden op vier weken." De middenvelder liep de hamstringblessure op in het Champions League-duel tegen Bayern München (1-1).

"Het is natuurlijk een teleurstelling, maar ik heb er vertrouwen in dat we ook zonder Özil voldoende kwaliteit hebben. We hebben nog genoeg creatieve spelers over." Een andere tegenvaller voor Wenger is dat het herstel van Aaron Ramsey langer duurt dan verwacht. Eerder werd gedacht dat de Welshman tegen de Spurs misschien minuten kon maken, maar hij heeft een tegenslag gehad. Ook Jack Wilshere staat nog aan de kant. 

De Franse coach ontving ook positief nieuws uit de ziekenboeg. Winteraanwinst Kim Kallstrom kan zondag op White Hart Lane zijn debuut maken. Ook Nacho Monreal is hersteld van een kwetsuur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen