Stevens start met remise bij Stuttgart, Dortmund verliest

Ger
15 maart 2014, 17:27

Huub Stevens heeft een punt overgehouden aan zijn debuut bij VfB Stuttgart. Zijn eerste wedstrijd als trainer van Die Schwaben eindigde op het veld Werder Bremen in een 1-1 gelijkspel. Door het resultaat neemt Stuttgart nog geen afstand van de gevarenzone.

Een misser van Martin Harnik bleek uiteindelijk een dure te zijn. De Oostenrijker had Stuttgart vlak voor rust vanaf elf meter op voorsprong moeten schieten, maar hij trof de paal. De bal was op de penaltystip gegaan na een handsbal van Assani Lukimya. Tien minuten na de pauze kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Na een afgeslagen hoekschop trof Georg Niedermeier doel. Het bleek evenwel niet voldoende voor de winst. Uit een directe vrije trap maakte Aaron Hunt in de 79ste minuut gelijk. Bij Werder viel Eljero Elia een kwartier voor tijd in.

De remise brengt weinig verandering in de positie van Stuttgart, dat dit seizoen in de Bundesliga tegen degradatie vecht. Vanwege de teleurstellende resultaten werd Thomas Schneider afgelopen zondag ontslagen. Aan Stevens de taak om Stuttgart de komende weken alsnog in veilige haven te loodsen. Voor de Limburger is de Bundesliga allerminst onbekend terrein. Hij was in het verleden al werkzaam bij Schalke 04, Hertha BSC, 1.FC Köln en Hamburger SV.

Bas Dost liet met subtopper VfL Wolfsburg dure punten liggen bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig: 1-1. Luiz Gustavo bracht Die Wölfe tien minuten voor rust nog wel aan de leiding. Vlak na de hervatting tekende Karim Bellarabi voor de gelijkmaker. Het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay ging thuis hard onderuit tegen Hannover 96. Door doelpunten van Lars Stindl, Jan Schlaudraff en Szabolcs Huszti eindigde het in 0-3.

Borussia Dortmund bleef met lege handen achter in het thuisduel met Borussia Mönchengladbach: 1-2. Raffael en Max Kruse scoorden in de eerste helft voor de bezoekers. Na rust deed Milos Jojic nog iets terug. Door de nederlaag kan koploper Bayern München de voorsprong op Dortmund vergroten tot liefst 23 punten.