Hutchinson helpt Besiktas met assist aan punt

15 maart 2014, 20:00

Besiktas heeft niet geprofiteerd van de remise van stadgenoot Galatasaray vrijdag in de uitwedstrijd tegen Karabükspor (0-0). De ploeg uit Istanbul kwam zaterdag eveneens niet verder dan een gelijkspel. Op visite bij Rizespor werd het 2-2.

Mustafa Pektemek redde met twee goals het punt voor Besiktas. De Turkse aanvaller opende in de zesde minuut de score, en tekende zes minuten na de pauze voor de 2-2. Het laatste doelpunt werd voorbereid door oud-PSV'er Atiba Hutchinson. Tussendoor had Rizespor de 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong, door rake strafschoppen van Leonard Kweuke en Ali Adnan.

Besiktas had zich bij winst naast Galatasaray op de tweede plaats in de Super Lig genesteld, maar blijft nu derde. Besiktas heeft 47 punten, Galatasaray staat op 49. Fenerbahçe gaat met 51 punten aan kop. De werkgever van Dirk Kuyt heeft bovendien nog twee duels tegoed. Het speelt zondag thuis tegen laagvlieger Erciyesspor, afgelopen maandag werd de uitwedstrijd tegen Trabzonspor gestaakt wegens wangedrag van de thuissupporters. Fenerbahçe leidde op dat moment met 0-1.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!