Velthuizen: "Het liefst kruip je onder de grasmat"

16 maart 2014, 08:30   Bijgewerkt: 15 maart 2014, 22:14

Piet Velthuizen was de grote schlemiel van de wedstrijd tussen Vitesse en PSV. De doelman van de thuisploeg ging in de fout bij de 0-1, gemaakt door Jürgen Locadia. Hij raakte een bal, die hij wilde wegschieten, met zijn standbeen aan. Hierdoor maaide hij mis en was het voor de spits van PSV een koud kunstje om te scoren.

Een actie zoals deze, waarbij je als keeper de bal onder druk van een tegenstander weg moet schieten, komt doorgaans tientallen keren per wedstrijd voor. Vrijwel altijd gaat het goed, nu dus even niet. "Een zuur moment", zegt Velthuizen tegen FCUpdate.nl over zijn misser. "Het liefst zou je na zo'n moment onder de grasmat kruipen, maar ik loop lang genoeg mee om te weten dat je jezelf als keeper snel moet herpakken. Je kan niet in de rouw blijven zitten."

Hoewel Vitesse op basis van de negentig minuten minimaal een punt verdiende en PSV beide doelpunten dus min of meer cadeau kreeg, vindt Velthuizen dat zijn ploeg de nederlaag aan zichzelf te wijten heeft. "We zijn beter dan PSV, dat tonen we dit hele seizoen al aan. Maar vandaag waren we niet top, we hebben ze zelf kansen gegeven. Of ik me verantwoordelijk voel voor de nederlaag? Natuurlijk, want het begon met mijn fout. Het was duidelijk niet mijn week", zegt hij, verwijzend naar zijn privéproblemen. Het nieuwe huis van de doelman ging onlangs in vlammen op. "Daardoor heb ik slecht geslapen. Maar dat is geen excuus hoor, dat staat los van deze wedstrijd."

Zeker is dat Vitesse door de nederlaag even niet meer hoeft te denken aan de landstitel. Al deed Velthuizen dat al niet, beweert hij. "Ik word een beetje moe van die verhalen over het kampioenschap. Dat is niet relevant, de titel is weg. Wij richten ons op een plek bij de eerste vier. En de tweede plaats, waarop we nu staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen