Liverpool vernedert Man United op Old Trafford

16 maart 2014, 16:26

Liverpool mag blijven hopen op het eerste landskampioenschap sinds 1990. De ploeg van manager Brendan Rodgers profiteerde zondag optimaal van de uitglijder van koploper Chelsea, eerder dit weekend tegen Aston Villa (1-0). Het won op Old Trafford met 0-3 van een onthutsend zwak Manchester United, dat het duel met tien man eindigde na een rode kaart voor verdediger Nemanja Vidic.

Steven Gerrard was de gevierde man bij Liverpool in het 'Theatre of Dreams'. De routinier scoorde twee keer, beide keren vanaf de penaltystip. De eerste strafschop werd gegeven na een handsbal van Manchester United-verdediger Rafael, bij de tweede penalty maakte Phil Jones een overtreding op Joe Allen.

Op beide beslissingen van arbiter Mark Clattenburg viel weinig aan te merken. Sterker nog, United mocht van geluk spreken dat Rafael op het veld mocht blijven staan. Enkele minuten voor zijn handsbal had de verdediger een gele kaart gekregen voor een doldrieste overtreding op Gerrard en Clattenburg had hem voor zijn handsbal dus zijn tweede geel kunnen geven, maar besloot de Braziliaan te sparen.

Veel maakte het niet uit voor Manchester United, want de ploeg oogde machteloos. Veelzeggend was de stilte die tijdens de wedstrijd te horen was op Old Trafford. Niet alleen bij de spelers, ook bij de fans leek het vertrouwen in een goed resultaat na de treffers van Liverpool volledig te verdwijnen. Robin van Persie, die een basisplaats had, kon daar geen verandering in brengen.

De ellende werd zelfs nog groter voor de thuisploeg, want Gerrard mocht vlak voor tijd voor de derde keer aanleggen vanaf elf meter. Ditmaal was de penalty niet onomstreden, Daniel Sturridge ging naar de grond na licht contact met Nemanja Vidic, en Gerrard zorgde voor enige vorm van gerechtigheid door de gemakkelijk gegeven strafschop tegen de paal te schieten. Vidic kreeg voor het incident zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Met elf tegen tien liep Liverpool vervolgens alsnog uit naar 0-3. Luis Suarez tikte binnen na een schot van Sturridge en maakte zo zijn 25ste doelpunt van dit seizoen.

Liverpool komt door de knappe overwinning op vier punten van koploper Chelsea, dat één wedstrijd meer speelde. Op Anfield Road zal stiekem worden gedroomd van de titel, iets dat aan het begin van dit seizoen niet voor mogelijk gehouden werd. Manchester United daarentegen is afgezakt naar plek zeven en lijkt een ticket voor de Champions League te kunnen vergeten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen