Visser wenst AZ sterkte: "Ambiance was dramatisch"

19 maart 2014, 15:34

Spelen tegen Anzhi Makhachkala is geen pretje, weet Hans Visser. Als assistent-coach van Racing Genk moest de Nederlandse oud-spits vorige maand naar Rusland en zowel rond als in het stadion waren de omstandigheden dramatisch, waarschuwt hij op de website van AZ. De ploeg uit Alkmaar strijdt donderdag met Anzhi om een plek in de kwartfinale van de Europa League, AZ verdedigt in Moskou een 1-0 voorsprong.

Het Genk van Visser speelde in Moskou met 0-0 gelijk tegen Anzhi, maar verloor later thuis met 0-2. Aan de wedstrijd in Rusland bewaart de oud-spits van onder meer AZ en MVV geen beste herinneringen. "Door het ontbreken van een goed hotel in de buurt van het stadion verbleven wij vlakbij het Kremlin, naast het Rode Plein. Toen we op de wedstrijddag vanuit het hotel naar het stadion vertrokken, was het spits. Het verkeer in Moskou staat dan muurvast. Zonder files was de reisduur van het hotel naar het stadion nog geen halfuur. Nu deden wij er tweeënhalf uur over. Na zo'n busreis kom je niet echt uitgerust aan bij het stadion", zegt hij op AZ.nl.

Eenmaal in het stadion aangekomen, was de ambiance volgens hem 'dramatisch'. "Doordat Anzhi meer dan duizend kilometer buiten hun thuisstad Makhachkala speelt, is bijna niemand in Moskou geïnteresseerd in die club. Er zaten iets van tweeduizend toeschouwers in het stadion. Het veld was vreselijk. Voor de wedstrijd spoten ze er nog wat groene kalk op, zodat het voor de televisiekijkers nog redelijk leek. Succes en sterkte."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen