Dortmund naar kwartfinales: "Crème de la crème"

20 maart 2014, 09:54

Een eerdere 2-4 overwinning op Russische bodem was voor Borussia Dortmund genoeg om zich woensdag te kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League. Het kon zich zelfs een 1-2 thuisnederlaag permitteren, waardoor er uiteindelijk vreugde heerst in het kamp van Dortmund: "We hebben ons voor de tweede keer op rij geschaard bij de laatste acht en daar ben ik heel blij mee", sprak Jürgen Klopp na afloop van het duel.

"Het was een zware wedstrijd, zoals ik op voorhand al verwachtte", vervolgt de Duitse oefenmeester, die zich kan opmaken voor een lastige kwartfinale: "Als je kijkt naar de ploegen die zich geplaatst hebben voor de kwartfinales, dan is het wel echt de crème de la crème", aldus Klopp, die vorig jaar de finale wist te halen met Dortmund.

Spits Robert Lewandowski kreeg een gele kaart en is zodoende geschorst voor de eerste wedstrijd in de volgende ronde. De Pool baalt, maar vond het een onterechte beslissing: "Ik werd geduwd en daarna raakte de bal mijn arm. In mijn ogen is dat geen gele kaart", zegt Lewandowski, die niet tevreden was met de wedstrijd, maar wel met het bereiken van de volgende ronde: "Het was geen perfecte wedstrijd, maar we zijn uiteraard zeer blij. We zullen nu sowieso stuiten op een topploeg", weet de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen