Winnend Zenit verlaat CL 'met opgeheven hoofd'

20 maart 2014, 10:07

Na de 2-4 nederlaag in eigen huis was FC Zenit St. Petersburg al min of meer kansloos voor een plek in de kwartfinale van de Champions League, maar het gaf zich in de return niet zonder slag of stoot gewonnen. De Russische ploeg won van Borussia Dortmund (1-2), maar dat was onvoldoende om de schade van de heenwedstrijd weg te poetsen. Toch mag Zenit trots zijn, vindt de Belgische middenvelder Axel Witsel.

"We zijn naar Dortmund gegaan met het voornemen om de wedstrijd te winnen. Dat is gelukt, maar helaas was het niet genoeg om door te gaan", zegt hij op UEFA.com. "Maar we kunnen het toernooi met opgeheven hoofd verlaten. We hebben goed gespeeld en gewonnen, het is jammer dat we in de heenwedstrijd niet hetzelfde gedaan hebben." Toen Zenit in Dortmund twintig minuten voor tijd op een 1-2 voorsprong kwam, nam het geloof in een stunt toe. "Natuurlijk dachten we dat het nog mogelijk was. We deden ons best, maar helaas konden we niet de benodigde doelpunten maken. Toch was dit onze beste Champions League-wedstrijd van het seizoen."

Zijn teamgenoot Hulk, de maker van de vroege 0-1 in Dortmund, sluit zich daarbij aan. "We zijn teleurgesteld over deze uitschakeling, maar de opdracht was te zwaar. Na zo'n mager optreden in de heenwedstrijd weet je dat het enorm moeilijk gaat worden om één van de beste teams van Europa te verslaan. We moeten accepteren dat we uit de Champions League liggen en dat komt door ons zwakke optreden in de eerste wedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen