Koevermans (35) stopt per direct met voetballen

20 maart 2014, 11:00   Bijgewerkt: 20 maart 2014, 11:10

Amper twee maanden nadat hij een contract tekende bij FC Utrecht, heeft Danny Koevermans besloten om zijn carrière per direct te beëindigen. Door terugkerende klachten aan zijn kuit ziet hij zich genoodzaakt te stoppen, meldt zijn club op haar website. Koevermans, in het verleden actief voor onder meer AZ, PSV en het Nederlands elftal, gaat zich nu bij FC Utrecht oriënteren op het trainersvak. "Het is mooi geweest."

Nadat hij eind januari bij FC Utrecht tekende, kreeg Koevermans snel last van zijn kuit. Die klachten verdwenen niet. "De dinsdag na de uitwedstrijd tegen PSV merkte ik dat het na een intensief moment op de training weer misging met mijn kuit", zegt Koevermans. De clubleiding van FC Utrecht was, toen Koevermans tekende, op de hoogte van zijn fysieke problemen. Het scenario dat hij wellicht zou moeten stoppen, was toen doorgenomen. "Ik had het liever anders gezien, maar we wisten dat de kans aanwezig zou zijn dat dit zou gaan gebeuren."

"Voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in wat ik doe en dat ik van waarde kan zijn", laat de bonkige aanvaller weten. "Als ik steeds weer moet revalideren en de jongens het veld op zie gaan, dan doet dat pijn. Het is sinds ik hersteld ben van mijn kruisbandblessure een repeterend verhaal. Ik kom nu tot het besef dat het op is en dan moet ik eerlijk zijn tegen mijzelf. Maar, ook naar het team en de staf. Het is mooi geweest", stelt hij.

Edwin de Kruijff, de manager spelerszaken van FC Utrecht, betreurt het blessureleed van Koevermans. Hij is blij dat de spits, als trainer, toch voor de club behouden blijft. "Danny past met zijn mentaliteit en persoonlijkheid goed in de groep, en wordt ook gewaardeerd door medespelers en trainers. De waardering voor hem is groot en daarnaast zijn we ervan overtuigd dat hij in de slotfase van het seizoen nog van waarde had kunnen zijn. Maar goed, het lot beslist anders. We gaan, zoals we in de eerste gesprekken met hem al besproken hebben, kijken of het trainersvak iets voor hem is en of hij in de nabije toekomst een rol kan vervullen in onze technische staf."

Koevermans brak als spits door bij Sparta en speelde vervolgens jaren bij AZ, waarmee hij in 2007 net naast de landstitel greep. Met PSV werd hij een jaar later wel kampioen van Nederland. De spits, die later nog voor het Canadese Toronto FC speelde, kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal en maakte één interlandgoal. Voor FC Utrecht speelde hij slechts één wedstrijd, tegen PEC Zwolle (1-2 verlies) mocht hij vlak voor tijd invallen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen