Red Bull gevloerd door tiental: "Dit doet echt pijn"

21 maart 2014, 08:56

De euforie na de glorieuze overwinning op Ajax is snel verdwenen bij Red Bull Salzburg. De ploeg uit Oostenrijk had een plek in de kwartfinale van de Europa League voor het grijpen, maar vergooide zijn kansen door met 1-2 onderuit te gaan tegen een tiental van FC Basel.

Voor eigen publiek tegen Basel leek Red Bull Salzburg al snel een gewonnen wedstrijd te spelen. Nadat Basel-speler Marek Suchy al na negen minuten met rood van het veld gestuurd werd, maakte Jonathan Soriano de 1-0. Die stand was, na de 0-0 in de heenwedstrijd, voor Red Bull voldoende om door te gaan. Maar de tien Zwitsers kwamen terug en wonnen de wedstrijd met 1-2, waardoor Salzburg uit het toernooi ligt.

Roger Schmidt, de coach van Red Bull Salzburg, beseft dat zijn ploeg een unieke kans op een plek bij de laatste acht heeft laten liggen. "Als je zo'n wedstrijd speelt, moet het eigenlijk na een uur beslist zijn. Maar we scoorden te weinig en Basel heeft optimaal gebruik gemaakt van zijn mogelijkheden. We hadden alles in eigen hand, maar moeten hier leergeld betalen. In voetbal kan van alles gebeuren, dit moeten we accepteren."

Bij middenvelder Stefan Ilsanker kwam de klap van de uitschakeling keihard aan. "We hebben dit seizoen veel hoogtepunten beleefd, maar dit doet echt pijn. We hebben te veel kansen onbenut gelaten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen