Sneijder verliest met Galatasaray van hekkensluiter

22 maart 2014, 20:01

Galatasaray heeft voor de tweede week op rij niet kunnen winnen in de Turkse Super Lig. De regerend landskampioen blameerde zich zaterdag in eigen huis tegen hekkensluiter Kayserispor: 0-1. Vorige week eindigde de ontmoeting met Karabükspor al in 0-0.

Burak Yilmaz kreeg direct na rust een goede mogelijkheid om Galatasaray op 1-0 te zetten. De Turkse aanvaller had echter pech dat zijn kopbal, na een voorzet van Wesley Sneijder, tegen de lat kwam. Over het algemeen was het spel van Galatasaray te matig om de drie punten uit het vuur te slepen.

Het duel stevende zodoende af op een 0-0 gelijkspel, maar in blessuretijd sloeg Kayserispor toe. Pablo Mouche bezorgde de bezoekers verrassend de volle buit. Kort daarna kreeg de doelpuntenmaker zijn tweede gele kaart, maar aan de stand veranderde niets meer. Bij Kayserispor hadden Diego Biseswar en Ömer Bayram een basisplaats.

Galatasaray legt met de nederlaag de rode loper uit voor koploper Fenerbahçe. De werkgever van Dirk Kuyt heeft nu al vijf punten voorsprong, plus nog twee wedstrijden tegoed. Besiktas kan Galatasaray zondag passeren. Daarvoor moet het thuis winnen van Akhisar Belediyespor.