AZ zet PEC Zwolle in onderling duel op zes punten

Ger
23 maart 2014, 16:26

AZ heeft het succesvolle optreden in de Europa League een passend gevolg gegeven. Voor eigen publiek wonnen de mannen van trainer Dick Advocaat met 2-1 van PEC Zwolle. Daardoor staan de Zwollenaren nu op zes punten van AZ. De thuisploeg liet het vooral in de eerste helft na om een grotere uitslag neer te zetten.

PEC Zwolle toonde in de eerste helft niet tot nauwelijks de intentie om er een spannende wedstrijd van te maken. Hoewel het op gelijke hoogte zou kunnen komen met AZ. De Alkmaarders leken totaal geen last te hebben van de Europa League-wedstrijd van afgelopen donderdag en toonden zich scherp en gretig. Het resulteerde in een vroege voorsprong. Een voorzet van Steven Berghuis werd niet aangeraakt en belandde ineens achter doelman Diederik Boer. De goalie moest even later ook een doelpunt van Nemanja Gudelj toestaan. De bal kwam uit de kluts voor Gudelj terecht. Hij schoof de bal beheerst binnen.

Het rustige begin van de tweede helft was tekenend voor de rest van de wedstrijd. Het speltempo lag stukken lager dan in het eerste bedrijf. PEC Zwolle kreeg meer tijd om op te bouwen, maar wist dat niet om te zetten in uitgespeelde kansen. Na een kleine zeven minuten mocht Aron Johannsson aanleggen voor een strafschop, nadat hij was gehaakt door invaller Joost Broerse. De spits schoot de bal pover in, waardoor Boer voor de tweede week op rij niet werd verschalkt vanaf elf meter. PEC Zwolle speelde in de tweede helft met meer discipline, waardoor AZ beduidend minder ruimte kreeg dan voor rust.