Advocaat: "Al met al een dik verdiende overwinning"

23 maart 2014, 17:41

AZ wist zondagmiddag een gat te slaan met nummer acht PEC Zwolle, door het onderlinge duel met de Blauwvingers met 2-1 te winnen. AZ-coach Dick Advocaat was op voorhand zeer benieuwd naar de wijze waarop zijn manschappen zich zouden herstellen van het midweeks Europa League-duel met Anzhi (0-0) en toonde zich na afloop zeer tevreden met de drie punten.

"We waren nieuwsgierig hoe ons elftal ervoor zou staan na de vermoeiende reis naar Rusland", stelt Advocaat op de officiële website van AZ. De coach sprak van een cruciaal duel en vond dat zijn ploeg de eerste helft goed speelde: "Het was duidelijk dat dit thuisduel met concurrent PEC Zwolle belangrijk was, gezien de stand op de ranglijst. Mijn team heeft het voor de rust uitstekend opgepakt. Het enige minpunt van de eerste helft was dat we meer afstand hadden moeten nemen."

Het tweede bedrijf zag er voor de thuisploeg anders uit, beseft Advocaat: "In de tweede helft werd het wat moeilijker en rommeliger, maar al met al is dit een dikverdiende overwinning", aldus de winnende coach, die zijn team zo goed als ongeschonden uit de strijd zag komen: "Qua fysieke schade zijn we redelijk uit de strijd gekomen. Alleen Nemanja Gudelj heeft klachten, bij de rest was het slechts vermoeidheid", stelt Advocaat, die komende donderdag de halve finale van de KNVB beker speelt tegen Ajax.

Aron Jóhannsson miste een strafschop, maar Advocaat houdt vertrouwen in de strafschoppen van zijn spits: "Of Jóhannsson de strafschoppen blijft nemen? Ja. Maar als-ie er nog eentje mist, haal ik hem eruit", waarschuwt de coach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen