Wenger verwijt zichzelf niets na mislopen Yaya Touré

28 maart 2014, 13:03

Yaya Touré maakt momenteel furore in het shirt van Manchester City en scoorde dit seizoen al zeventien keer in de Premier League. De Ivoriaan was in 2003 echter dicht bij een overstap naar Arsenal, City's opponent van zaterdag. Manager Arsene Wenger legt op de clubsite uit waarom Touré de overstap naar de Londenaren nooit maakte.

Touré werkte in 2003 een stage af bij The Gunners en speelde een oefenduel in het shirt van Arsenal. De middenvelder stond toen onder contract bij het Belgische KSK Beveren. "We moesten wachten op zijn paspoort voor een werkvergunning", zegt Wenger, die vindt dat Arsenal niets kwalijk valt te nemen. "We hebben fouten gemaakt, maar niet in deze zaak. Het kwam gewoon omdat hij ervoor koos naar Metallurg Donetsk te gaan. Daar kon hij zonder paspoort naar toe."

"Laten we niet vergeten dat wij Yaya wel wilden aantrekken en het is zeker niet zo dat hij naar Oekraïne vertrok omdat wij hem geen aanbod hebben gedaan", benadrukt Wenger. Zaterdagmiddag staan Arsenal en Manchester City om 18.30 uur tegenover elkaar in Londen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen