Stevens slikt zure nederlaag tegen Dortmund

Ger
29 maart 2014, 17:34   Bijgewerkt: 29 maart 2014, 17:41

VfB Stuttgart heeft naast een zeer welkome overwinning gegrepen in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Huub Stevens gaf in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund een 2-0 voorsprong weg: 2-3. Door het pijnlijke verlies blijft Stuttgart de nummer voorlaatst in de Bundesliga. Voor Dortmund betekende de overwinning dat de tweede plaats weer werd overgenomen van aartsrivaal Schalke 04.

Stuttgart beleefde voor eigen publiek een droomstart. Christian Gentner zette de equipe van Stevens al in de negende minuut op voorsprong. Niet veel later trof ook ploeggenoot Martin Harnik doel. Dortmund deed voor de pauze nog wel iets terug via Marco Reus. Een overtreding van Georg Niedermeier op Robert Lewandowski leidde halverwege de tweede helft de ondergang van Stuttgart in. Niet alleen moest de verdediger met rood vertrekken, Dortmund kreeg ook een penalty mee. Vanaf elf meter maakte Reus vervolgens geen fout: 2-2. De Duitse international ontpopte zich zeven minuten voor tijd weer tot plaaggeest van Stuttgart door ook de winnende treffer te maken.

Eintracht Braunschweig hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen: 1-1. Door de remise verkleinde de hekkensluiter de achterstand op Stuttgart tot twee punten. Nog altijd zonder de geblesseerde Bas Dost hield VfL Wolfsburg in eigen stadion de punten op zak tegen Eintracht Frankfurt: 2-1. Paul Verhaegh ging met FC Augsburg hard onderuit bij FSV Mainz 05: 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen